Expoziţie de produse tradiţionale bio, plimbări cu ponei, foc de tabără şi carnaval, de 1 Decembrie

Hotelierii din Braşov oferă, pentru vacanţa de 1 Decembrie, o expoziţie de produse tradiţionale bio, plimbări cu ponei, foc de tabără şi carnaval, în timp ce proprietarii de pensiuni din Buşteni vor pregăti afumături, mămăligă sau sarmalele.

798 afișări
Imaginea articolului Expoziţie de produse tradiţionale bio, plimbări cu ponei, foc de tabără şi carnaval, de 1 Decembrie

Expoziţie de produse tradiţionale bio, plimbări cu ponei, foc de tabără şi carnaval, de 1 Decembrie

Aproape toate locurile de cazare sunt deja rezervate pentru vacanţa de 1 Decembrie, în staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi din Braşov.

La un hotel de trei stele din Târlungeni, judeţul Braşov, toate locurile sunt ocupate pentru minivacanţa de 1 Decembrie.

"Avem toate camerele date chiar de la sfârşitul lunii octombrie. Am făcut pachete de 3, 4 şi 5 nopţi, iar tarifele sunt cuprinse între 435 de şei şi 640 de lei, de persoană”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cornelia Şerban, administratorul unei unităţi hoteliere.

Oferta include, pe lângă cazare, programe artistice sau cine cu specific. Pe 30 noiembrie este organizată o cină tradiţională cu specific românesc şi o petrecere pe acorduri de muzică populară. Va fi şi o tombolă.

Pe 1 Decembrie, va fi o expoziţie, cu vânzare, de preparate culinare din producţia proprie.

"Noi avem propria fermă. Tot ce facem aici este bio. Vor fi expuse preparate din carne, dar şi lactate. Va fi, de asemenea, şi un spectacol cu un ansamblu de dansuri populare, iar cei care vin pot să deguste din produsele noastre”, a adăugat Cornelia Şerban

În 2 Decembrie turiştii vor participa la o cină câmpenească, cu foc de tăbără şi va fi organizat şi un teatru pentru copii, iar în 3 decembrie este seară românească şi carnavalul care va avea ca temă “Bucureştiul de altădată”.

Micuţii nu se vor plictisi, spun reprezentanţii unităţii hoteliere, pentru că vor face plimbări cu ponei, căluţi sau trăsuri.

La Bran, pentru minivacanţa de 1 Decembrie, mai sunt puţine locuri disponibile. Aici, sejurul costă, la o pensiune, 390 de lei de persoană. Pachetul include patru nopţi de cazare, cină românească în data de 1 decembrie cu meniu special: gustare tradiţională, mix grill (cârnăciori, pui, porc, mici) cu cartofi ţărăneşti.

Hotelierii de la Valea Prahovei se pregătesc pentru 1 Decembrie, mai ales că iarna dă semne că vrea să se instaleze. Pentru minivacanţa de Ziua Naţională, proprietarii de pensiuni au scos oferte care mai de care mai tentante. La o pensiune de 2 margarete, din Sinaia, concediul de 1 decembrie costă 80 de lei, pe noapte, camera dublă, iar camera triplă 110 lei, pe noapte. Proprietarii altei pensiuni închiriază toată vila cu 1.000 de lei pe noapte, pentru un sejur de trei nopţi sau cu 900 de lei, pe noapte, pentru minivacanţa de patru nopţi.

La hoteluri, ultimele camere se dau în această perioadă.

"S-au dat deja aproape toate camerele pentru 1 Decembrie. Mai avem disponibile doar câteva camere. Rezervările s-a făcut chiar din august, dar nu numai pentru 1 Decembrie, ci şi pentru Crăciun sau Revelion. Şi vorbim despre rezervări încasate”, a declarat Ciprian Stanciu, reprezentatul unui hotel de 3 stele din Sinaia.

Potrivit sursei citate, de 1 Decembrie, pachetul turistic conţine patru nopţi de cazare cu mic dejun şi cină festivă de Ziua Naţională şi costă 799 de lei, camera dublă.

La Buşteni, proprietarii de pensiuni pregătesc preparate tradiţionale pentru sejurul de 1 Decembrie. Din meniu nu vor lipsi afumăturile, mămăliga sau sarmalele.

"Noi avem toată vila dată de 1 Decembrie. Am făcut pachete speciale, dar nu s-au vândut, turiştii preferând să se cazeze la liber. Camera costă 200 de lei, pe noapte, cu mic dejun şi acces la spa. Pregătim preparate tradiţionale: ciolan cu afumătură, sarmale, zacuscă, plăcintă de casă dar şi ţiică sau vin fiert", a declarat proprietarul unei pensiuni de 3 margarete din Buşteni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici