Fostul prefect al Capitalei contestă în instanţă decizia lui Ludovic Orban de a-l elibera din funcţie

Fostul prefect al Capitalei, Cristian Marius Ghincea, cere judecătorilor să suspende provizoriu decizia din 10 decembrie 2019 prin care premierul Ludovic Orban a dispus ca Ghincea să nu mai ocupe această funcţie publică.

1652 afișări
Imaginea articolului Fostul prefect al Capitalei contestă în instanţă decizia lui Ludovic Orban de a-l elibera din funcţie

Fostul prefect al Capitalei contestă în instanţă decizia lui Ludovic Orban de a-l elibera din funcţie

Procesul se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti şi a fost înregistrat pe data de 24 decembrie 2019, însă nu s-a fixat încă primul termen de judecată.

Cristian Marius Ghincea cere suspendarea provizorie a executării a HG 880 din 10 decembrie 2019. Potrivit deciziei, „(1) la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri încetează exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al municipiului Bucureşti de către domnul Ghincea Marius-Cristian. (2) Domnul Ghincea Marius-Cristian predă lucrările şi bunurile care i-au fost încredinţate în vederea exercitării atribuţiilor de serviciu în termen de 3 zile de la data prevăzută la alin. (1)”.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial în 11 decembrie 2019.

Ghincea ocupa această funcţue publică din iulie 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
prefect,
ghincea,
orban

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici