Iaşi: Fata de 16 ani găsită în Parcul Copou a fost ucisă. Principalul suspect, un alt adolescent

Procurorii au stabilit că fata de 16 ani găsită moartă în Parcul Copou din Iaşi a fost ucisă, fiind strangulată, iar principalul suspect este un alt adolescent.

4129 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Fata de 16 ani găsită în Parcul Copou a fost ucisă. Principalul suspect, un alt adolescent

Iaşi: Fata de 16 ani găsită în Parcul Copou a fost ucisă. Principalul suspect, un alt adolescent (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Conform prim-procurorului Parchetului Tribunalului Iaşi, Carmina Pascal, anchetatorii au exclus varianta sinuciderii în cazul tinerei găsite moarte în Parcul Copou şi au stabilit că aceasta a fost ucisă, fiind sugrumată.

Principalul suspect este un adolescent care a fost identificat sâmbătă noapte şi care în prezent este audiat de procurori.

Fata care a fost ucisă avea 16 ani şi era elevă la un liceu din Iaşi.

”Victima este o tânără de 16 ani, din Iaşi, iar primele cercetări arată că aceasta a fost ucisă prin strangulare. Avem un suspect minor, care a fost identificat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Acesta este tot din Iaşi, însă nu putem oferi mai multe date“, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Iaşi.

Atacatorul ar fi la rândul său elev al unui liceu din Iaşi.

Adolescentă a fost găsită în Parcul Copou din municipiul Iaşi sâmbătă după-amiază, trecătorii sunând la 112.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului nu au găsit niciun act de identitate asupra fetei, iniţial neputând preciza vârsta acesteia.

"În momentul în care echipajul SMURD a ajuns la faţa locului, fata era în stop cardio-respirator. Tânăra avea urme de strangulare, dar până acum nu se ştie dacă şi le-a provocat singură sau dacă este vorba de altcineva”, declara Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Echipajul SMURD a încercat timp de o oră să resusciteze pe fată, însă aceasta nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici