În februarie, 100.000 de români s-au înscris la joburi în străinătate

Circa 30 la sută dintre aplicanţi vor să lucreze în construcţii, următoarele două cele mai solicitate domenii fiind agricultura şi transporturile. Cele mai multe oferte sunt pentru perioade de 6-9 luni cu posibilitate de prelungire şi doar de câteva ori se întâlnesc oferte pentru un an, arată "Gândul".

14 afișări
Imaginea articolului În februarie, 100.000 de români s-au înscris la joburi în străinătate

În februarie, 100.000 de români s-au înscris la joburi în străinătate (Imagine: Mediafax Foto)

Andreia ES a rămas fără loc de muncă în ianuarie, când firma la care lucra pe post de traffic manager a disponibilizat-o la pachet cu alţi câţiva colegi. De atunci, tânăra de 26 de ani a aplicat pentru câteva joburi similare, însă nu a avut noroc. După ce a ratat şi un stagiu de pregătire ca responsabil de resurse umane, de şase luni la Paris, s-a decis să se înscrie pentru un post de baby sitter în Marea Britanie.

Citeşte mai multe despre romanii care îşi caută de lucru în străinătate pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici