Încă un preot din judeţul Suceava renunţă la preoţie pentru a candida la funcţia de primar

Preotul Sorin Doroftiese din comuna suceveană Dorna Candrenilor a renunţat la preoţie pentru a candida la funcţia de primar al comunei din partea PNL, el fiind al doilea preot sucevean care se află în această situaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1272 afișări
Imaginea articolului Încă un preot din judeţul Suceava renunţă la preoţie pentru a candida la funcţia de primar

Încă un preot din judeţul Suceava renunţă la preoţie pentru a candida la funcţia de primar (Imagine: Thomas Dan/ Mediafax Foto)

Secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preotul Cornel Oprişan, a declarat, joi, că preotul Sorin Doroftiese a depus cerere de retragere din preoţie.

El a spus că Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a luat act de decizia preotului.

Secretarul eparhial a evitat să comenteze aceste retrageri din preoţie pentru candidaturi la funcţia de primar.

”Atât timp cât ei încalcă anumite lucruri, se merge conform statutului”, a precizat Cornel Oprişan.

PNL Suceava a anunţat că preotul Sorin Doroftiese va fi candidatul partidului la funcţia de primar al comunei Dorna Candrenilor.

Actualul primar al comunei, Mafteiu Candrea, a renunţat la candidatura la funcţia de primar şi se va afla doar pe lista de candidaţi la Consiliul Local Dorna Candrenilor.

Primul preot din judeţ care a renunţat la preoţie pentru o candidatură este Liviu Mihăilă, ce va fi candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Fălticeni.

Candidaturile vin în condiţiile în care preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, primarul Ion Lungu, a declarat, miercuri, că nu este de acord cu includerea de preoţi pe liste.

„Nu sunt de acord cu preoţi pe liste. Biserica are rolul său, iar administraţia publică rolul său”, a declarat, Lungu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că „biserica şi preoţii au menirea lor”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici