Ministrul Justiţiei, înaintea asumării răspunderii pentru Coduri: Să fie într-un ceas bun!

Codurile Penal şi Civil au fost realizate printr-un deplin acord între specialiştii Ministerului Justiţiei şi membrii celor două comisii parlamentare, a afirmat, în şedinţa Guvernului, ministrul de resort, Cătălin Predoiu, care şi-a încheiat scurta declaraţie spunând "Să fie într-un ceas bun!".

11 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei, înaintea asumării răspunderii pentru Coduri: Să fie într-un ceas bun!

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Guvernul s-a reunit, luni, în şedinţă pentru a discuta forma finală a proiectelor de legi privind Codul Penal şi Codul Civil, înainte de asumarea răspunderii în faţa Parlamentului asupra celor două acte normative.

La începutul şedinţei, ministrul Justiţiei a fost invitat de premierul Emil Boc să spună miniştrilor câteva cuvinte despre cele două Coduri, în faţa jurnaliştilor aflaţi în sală.

"Domnilor miniştri, aş vrea doar să menţionez că a existat un deplin acord în final între specialiştii noştri şi membrii celor două comisii. Daţi-mi voie să mai adaug un singur lucru: Să fie într-un ceas bun!", a spus Predoiu.

Mai mulţi parlamentari, printre care Victor Ponta, Eugen Nicolicea şi Sever Voinescu au depus, până joi, amendamente la proiectele codurilor civil şi penal. Conform documentelor postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, parlamentarii au înaintat, până joi, 9 propuneri de amendare a proiectului de Cod penal şi 14 vizând proiectul de Cod civil.

Dintre amendamentele depuse de parlamentari la proiectul de Cod penal, cinci aparţin deputatului PSD Eugen Nicolicea şi se referă la luarea şi darea de mită, traficul de influenţă şi la cumpărarea de influenţă, un amendament îl are semnatar pe deputatul PSD Luminiţa Iordache, iar ultimele trei aparţin ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, deputatul PSD Victor Ponta.

În cazul proiectului de Cod civil, cele 14 amendamente postate pe site-ul Camerei aparţin deputatului PDL Sever Voinescu Cotoi, acestea referindu-se, printre altele, la renunţarea la dreptul de proprietate, termenul de prescripţie şi la publicitatea convenţiei matrimoniale.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Liberalii şi-au anunţat intenţia de a depune o moţiune de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului pe coduri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici