O femeie cu accident ischemic susţine că la spitalul din Curtea de Argeş a fost diagnosticată greşit

O femeie din Argeş, care a suferit un accident ischemic tranzitoriu, susţine că la Spitalul Curtea de Argeş, unde s-a prezentat iniţial, a fost diagnosticată greşit şi trimisă acasă cu o reţetă pentru un supliment alimentar, DSP spunând că nu există motiv pentru deschiderea unei anchete în acest caz.

277 afișări
Imaginea articolului O femeie cu accident ischemic susţine că la spitalul din Curtea de Argeş a fost diagnosticată greşit

O femeie cu accident ischemic susţine că la spitalul din Curtea de Argeş a fost diagnosticată greşit (Foto: Shutterstock)

O femeie în vârstă de 51 de ani, care săptămâna trecută s-a prezentat la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş, susţine că medicii de la această unitate sanitară au diagnosticat-o greşit şi au trimis-o acasă cu o reţetă pentru un supliment alimentar pe bază de magneziu, deşi ea suferise un accident ischemic tranzitoriu, care a fost diagnosticat ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, transmite corespondentul MEDIAFAX

Femeia a ajuns la Spitalul din Curtea de Argeş pentru că se simţea rău şi spune că la această unitate medicală i s-a făcut o injecţie şi i s-a administrat un calmant, fiind trimisă apoi acasă şi asigurată că ”nu este nimic".

”La Curtea de Argeş mi-a luat tensiunea, mi-a un Piracetam şi încă o injecţie, nu ştiu. Am întrebat dacă poate să fie un accident vascular, la care doamna doctor care era la urgenţe a zis că să ne facem toţi medici, în bătaie de joc, şi a zis că în nici un caz nu", a povestit femeia ziariştilor.

Pacienta a mai spus că tot la Spitalul Curtea de Argeş a fost trimisă la Secţia de Psihiatrie, unde i s-a dat un calmant şi i s-a spus ”să stea liniştită, că nu este nimic”.

Ea le-a mai declarat jurnaliştilor că, la plecarea din Spitalul Municipal Curtea de Argeş, a primit o reţetă în care i se recomanda un supliment alimentar pe bază de magneziu.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş au declarat corespondentului MEDIAFAX nu este cazul ca la spitalul unde femeia a fost diagnosticată şi tratată greşit să fie deschisă o anchetă şi că aceasta nu putea fi diagnosticată la unitatea medicală din Curtea de Argeş pentru că nu există tomograf în acest spital.

"Nu este de anchetă. Pacienta s-a prezentat acolo (la Spitalul Curtea de Argeş - n.r.), a avut hipertensiune arterială 160 cu 95, i s-a făcut tratament de hipertensiune, era într-o stare puţin mai agitată, să spunem. În jurul orei 12.00 a venit, deci şi în plină caniculă. A fost trimisă şi la Psihiatrie, că li s-a părut că este puţin mai agitată, şi a plecat acasă. După care s-a prezentat a doua zi cu mijloc propriu de transport la Spitalul Judeţean, unde i s-a făcut şi tomografie şi au zis că, cel mai probabil, a fost un accident ischemic tranzitoriu. Cred că acolo au fost pe lângă diagnostic, dar oricum la Curtea de Argeş nu aveau tomograf şi nu aveau cum să... E accident ischemic tranzitoriu, deci o ischemie pe un vas, o obstrucţie pe un vas, care îşi revine", a spus directorul DSP Argeş, Sorina Honţaru.

Aceasta a precizat că "nu este cazul" să se deschidă o anchetă şi că femeia este în stare bună, ea externându-se, luni, din Spitalul Judeţean Piteşti.

”Nu este un caz să pornim ancheta că nu este vorba de deces sau de stare gravă de sănătate, a fost deja externată” a mai spus şefa DSP Argeş.

Acesta este al doilea caz în care medicii de la Spitalul Municipal Curtea de Argeş sunt acuzaţi că au diagnosticat şi tratat greşit un pacient. În luna aprilie, un copil de şapte ani care suferea de pneumonie a murit în spital, la nici 24 de ore de la internare, el fiind tratat pentru enterocolită. Părinţii copilului susţin că au cerut transferul la o altă unitate medicală, însă acesta le-a fost refuzat. Cazul a fost preluat de către procurori şi se fac cercetări, după ce tatăl copilului a depus plângere acuzându-i pe medici de omor din culpă, neglijenţă în serviciu şi rele tratamente aplicate minorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici