Video Patriarhul Daniel, operat la Spitalul Militar pentru o fractură la gleznă (Video ProTV)

Starea de sănătate a Patriarhului Daniel este bună în urma intervenţiei chirurgicale pentru fractura suferită la glezna stângă, care a durat o oră şi 25 de minute, însă nu va avea voie să calce pe picior timp de şase săptămâni, a anunţat managerul Spitalului Militar, generalul Ioan Sârbu.

818 afișări

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", generalul Ioan Sârbu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că Patriarhul Daniel s-a prezentat la urgenţe în jurul orei 13.30, după ce a suferit o fractură la glezna stângă, la finalul Sfintei Liturghii, în timp ce urca scările spre reşedinţa patriarhală.

În urma examenelor de specialitate, medicii au stabilit că este vorba de o "fractură bimaleolară cominutivă cu luxaţie internă astragaliană şi diastazis tibio-peronier glezna stângă". Echipa medicală a decis că se impune o intervenţie chirurgicală cu anestezie rahidiană, practicându-se "reducere deschisă şi osteosinteză cu placă şi şuruburi pe maleola peronieră şi şuruburi în maleola tibială cu imobilizare postoperatorie a articulaţiei", a explicat generalul Ioan Sârbu.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ o oră şi 25 de minute şi nu au fost înregistrate incidente în timpul operaţiei sau accidente legate de anestezie, a mai spus generalul Sârbu.

El a precizat că după operaţie starea Patriarhului Daniel este bună, fiind internat în post-operator, având parametrii funcţiilor vitale normali.

Medicii au decis ca Patriarhul Daniel să rămână sub supraveghere medicală permanentă timp de cinci zile. De asemenea, Patriarhul Daniel nu va avea voie să calce pe piciorul operat timp de şase săptămâni, a adăugat managerul Spitalului Militar.

Întrebat dacă Patriarhul Daniel va putea participa la slujba de Înviere, managerul Spitalului Militar a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla, adăugând că aşa cum îl cunoaşte pe Patriarh, acesta va găsi o soluţie pentru a oficia slujba.

Preotul arhimandrit Timotei Aioanei a mulţumit credincioşilor care se roagă pentru sănătatea Patriarhului Daniel şi "în special echipei de medici" care l-a operat.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica, prezent la conferinţa de presă, a declarat că participarea Patriarhului Daniel la evenimentele programate în perioada următoare, între care şi slujba de întronizare a mitropolitului Moldovei, urmează să fie analizată, precizând că "acum important este ca Prefericitul să se întoarcă acasă cu bine".

Preafericitul Daniel a cerut Cancelariei Patriarhale să îi fie aduse, luni, lucrările urgente, pentru a-şi putea desfăşura activitatea şi a rezolva problemele ce nu suportă amânare, a declarat preotul Constantin Stoica.

După o discuţie de aproape o oră pe care Preafericitului Daniel a avut-o cu comandantul Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", generalul Ioan Sârbu, în rezerva patriarhului a fost amenajat un birou ad hoc, unde acesta va putea lucra în zilele de spitalizare, a spus preotul Constantin Stoica.

Acesta a adăugat că starea Patriarhului Daniel este foarte bună şi că şi-a arătat disponibilitatea de a ajuta Capela spitalului cu hramul "Sfânta Mina", care urmează să fie sfinţită în această vară.

Comandantul Spitalului Militar a declarat, pentru MEDIAFAX, că Patriarhul Daniel a fost foarte optimist atât înainte, cât şi după operaţie.

"Este pentru prima dată când am stat de vorbă cu dumnealui şi am fost bucuros să constat că este foarte comunicativ şi cu multă înţelegere faţă de toţi cei din jur", a mai spus Sârbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici