Pensiunile din Apuseni, rezervate aproape în întregime de Revelion

Aproape toate pensiunile din Munţii Apuseni, judeţul Alba, au fost rezervate pentru Revelion, autorităţile estimând că în total câteva mii de turişti au ales această zonă.

154 afișări
Imaginea articolului Pensiunile din Apuseni, rezervate aproape în întregime de Revelion

Pensiunile din Apuseni, rezervate aproape în întregime de Revelion (Imagine: Robert Ionescu/Mediafax Foto)

Şeful ANTREC Alba, Emil Comşa, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că gradul de ocupare în pensiunile din Munţii Apuseni pentru Revelion este de aproape sută la sută.

Comşa a spus că rezervările sunt în special pentru sejururi foarte scurte sau doar pentru noaptea de Revelion.

"Sunt pensiuni care sunt ocupate în întregime pentru Revelion, dar pentru următoarele zile nu mai au clienţi. În acest an, turiştii au optat pentru sejururi foarte scurte sau doar pentru noaptea de Revelion", a afirmat Comşa.

Potrivit sursei citate, în judeţul Alba există peste 300 de pensiuni, dintre care mai puţin de o treime sunt clasificate turistic conform legislaţiei în domeniu.

Şeful ANTREC Alba a afirmat că, în acest an, pachetul turistic la o pensiune de trei margarete ajunge la 750 de lei pentru patru nopţi cazare cu masă festivă şi demipensiune, iar la patru margarete depăşeşte 1.000 de lei.

Spre exemplu, un hotel din Arieşeni, clasificat cu trei stele, oferă pentru noaptea de Revelion o masă festivă cu băuturi şi mâncăruri tradiţionale, dar şi focuri de artificii, pachetul de patru nopţi costând pentru această perioadă 1.800 de lei.

În judeţul Alba au existat oferte şi pentru turiştii cu mai puţini bani, pachetele turistice pornind de la 500 de lei pentru două nopţi de cazare şi pensiune completă de Revelion.

Profitând de faptul că mulţi dintre locuitorii din Alba au ales să renunţe în acest an la mini vacanţele la munte, proprietarii mai multor restaurante din Alba Iulia au încercat să îşi atragă clienţii cu petreceri de Revelion în care au inclus concerte cu interpreţi cunoscuţi de muzică uşoară sau de manele, dar şi tombolă cu premii substanţiale.

Un restaurant din Alba Iulia care deţine şase săli de evenimente pune la bătaie pentru noaptea dintre ani un premiu constând într-un autoturism şi două sejururi la munte.

Preţul petrecerii de Revelion la acest local este de 180 de lei de persoană, iar la aceasta s-au înscris câteva sute de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici