Poduri de gheaţă s-au format pe toate cursurile de apă din judeţul Alba

Poduri de gheaţă s-au format pe toate cursurile de apă din judeţul Alba, iar pe râul Mureş acesta persistă de zece zile, în vreme ce la Mihoeşti, în Munţii Apuseni, grosimea gheţii pe lacul de acumulare este de 26 de centimetri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

264 afișări
Imaginea articolului Poduri de gheaţă s-au format pe toate cursurile de apă din judeţul Alba

Poduri de gheaţă s-au format pe toate cursurile de apă din judeţul Alba

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că pe toate cursurile de apă din judeţul Alba s-au format poduri de gheaţă, inclusiv pe râul Mureş, care este cel mai lung din România, în condiţiile în care gerul s-a menţinut continuu, ajungând, marţi, la minus 21 de grade Celsius în Alba Iulia şi minus 24 în Munţii Apuseni.

Râul Mureş a îngheţat în mai multe locuri, fiind acoperit de un strat uniform de zăpadă în zona podului din localitatea Drâmbar.

Potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba, gheaţa pe lacul de acumulare de la Mihoeşti, din Munţii Apuseni, este atât de consistentă încât ar putea fi transformat în patinoar.

Totodată, cascada Miresii, din localitatea Vidra, una dintre cele mai spectaculoase din România, este îngheţată de trei săptămâni, după ce frigul s-a menţinut neîntrerupt timp mai bine de o lună, iar razele soarelui au ajuns rar în zona în care se află. Imaginea polară a devenit atracţie pentru turişti şi localnici.

În această săptămână mai multe şcoli din Alba au fost închise din cauza gerului şi drumurilor impracticabile. Stratul de zăpadă atinge, la munte, 60 de centimetri.

Judeţul Alba s-a aflat mai multe zile sub cod galben de ger, iar până sâmbătă meteorologii semnalează polei, precipitaţii mixte moderate cantitativ, vând puternic şi ninsori în zonele montane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici