Poliţiştii vor avea pauză de masă şi vor fi plătiţi pentru orele suplimentare

Poliţiştii vor fi plătiţi pentru orele suplimentare, vor avea pauză de masă şi vor putea să participe la programe de perfecţionare profesională, potrivit unui acord încheiat, joi, între reprezentanţii Ministerului Internelor şi cei ai sindicaliştilor din domeniu.

1 afișare
Imaginea articolului Poliţiştii vor avea pauză de masă şi vor fi plătiţi pentru orele suplimentare

Poliţiştii vor avea pauză de masă şi vor fi plătiţi pentru orele suplimentare

Acordul privind Raporturile de Serviciu, semnat de reprezentanţii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) şi cei ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), cuprinde dispoziţii referitoare la condiţiile de muncă ale poliţiştilor, sănătatea şi securitatea muncii, perfecţionarea profesională şi programul zilnic de muncă, incluzând drepturi şi obligaţii ale ambelor părţi, se arată într-un comunicat al MIRA remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

"Normele incluse în Acord produc efecte asupra tuturor poliţiştilor din structurile MIRA, cărora li se aplică prevederile Legii 360/2002 privind Statutul Poliţistului", precizează sursa citată.

Potrivit MIRA, printre aspectele de noutate, Acordul prevede dreptul poliţiştilor la o pauză de masă în cursul programului de lucru - nu mai mică de 15 minute, posibilitatea participării unui reprezentant sindical, în calitate de observator, la controalele pe linie profesională, precum şi consultarea reprezentanţilor SNPPC în cazul iniţierii unor proiecte de acte normative care vizează schimbarea prevederilor cuprinse în acord.

Conform Acordului încheiat, trimestrial vor avea loc întâlniri între conducerea ministerului şi reprezentanţii SNPPC. Acordul privind Raporturile de Serviciu a fost încheiat pe o perioadă de un an, putând fi modificat sau completat cu acte adiţionale.

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative va prevedea în buget fonduri destinate îmbunătăţirii condiţiilor la locul de muncă.

Liderul Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Constantin Vieriu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că nu este mulţumit în totalitate de acest acord, însă el reprezintă un model care poate fi îmbunătăţit de la an la an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici