Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Vâlcea, audiat la DNA Piteşti

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Vâlcea, Teodor Trancă, a fost adus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la DNA Piteşti, unde a fost audiat de către procurori timp de două ore după ce aceştia au făcut o percheziţie la domiciliul său din Râmnicu Vâlcea şi la casa sa de vacanţă din Drăgoeşti.

94 afișări
Imaginea articolului Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Vâlcea, audiat la DNA Piteşti

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Vâlcea, audiat la DNA Piteşti (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

După aproximativ două ore de audieri, Trancă a plecat acasă, urmând să revină luni, la ora 10.00, conform citaţiei pe care o primise în cursul zilei de sâmbătă.

Anchetatorii au refuzat să facă publice acuzaţiile care i se aduc procurorului, iar la intrarea în sediul Parchetului acesta a declarat că era citat să se prezinte luni la DNA Piteşti, pentru a da lămuriri într-un caz despre care nu are cunoştiinţă, dar intuieşte că ar fi acuzat de "trafic de influenţă, neexplicitat".

"Trebuia să ajung luni, la ora 10.00 (n.r. - la DNA Piteşti, unde fusese citat). Nu cunosc de ce. Au făcut nişte percheziţii, au luat nişte acte care dovedesc că am cumpărat nişte bunuri, în rest nu ştiu nimic. Cu siguranţă e un abuz. Acum o lună, cineva a încercat să-mi ia viaţa, mi-au tăiat geamurile ca să mă omoare, fiindcă sunt cinstit, am primit ameninţări, am deranjat lumea interlopă din Vâlcea şi nu numai. Eu am fost prim-procuror şi la Piteşti, nu am nicio legătură cu niciun dosar. Repet, am fost citat luni, iar dumnealor au zis că trebuie să merg în seara asta. La percheziţii nu au vrut să-mi spună nimic, de ce le-au făcut. Acest DNA trebuie să existe, dar nu cu oamenii care sunt acum, asta e problema. Cred că e vorba de trafic de influenţă, dar neexplicitat", a declarat Teodor Trancă.

Acesta a mai precizat că procurorii au căutat la percheziţii acte care să dovedească achiziţionarea de către el a unor obiecte electrocasnice, documente care dovedesc că acestea au fost cumpărate "în mod cinstit" şi s-a declarat nemulţumit de situaţia în care a ajuns. El a spus că toată reputaţia lui de 27 de ani "este terminată", dar va dovedi că nu este vinovat şi a spus că s-ar putea ca chemarea la DNA să fi fost provocată chiar de intenţia sa de a se angaja în structura centrală a acestei instituţii.

"Am participat la un interviu la DNA. Am cele mai bune rezultate din România, sunt în primele trei locuri. Nu o să-mi dau demisia, o să lupt până la capăt", a mai spus Trancă, izbucnind în plâns la un moment dat.

El a mai spus că, la un moment dat, în timpul percheziîiilor, a fost întrebat unde sunt pozele în care apare şi omul de afaceri Ovidiu Ciogescu, arestat şi trimis în judecată în prezent pentru dare de mită, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, toate în formă continuată, dar le-a spus anchetatorilor că nu există fotografii în care el să apară cu acesta.

"Mi s-a spus unde sunt pozele cu Ciogescu, că eu aş putea fi pozat cu Ciogescu şi le-am spus că nu am niciuna şi să caute în arhiva judetuţui Vâlcea. Domnul Ciogescu este un om de afaceri din Vâlcea, l-am cunoscut, dar nu am nicio treabă cu el. A participat la o licitaţie pentru noul sediu al Parchetului Judeţean din Vâlcea, dar nu a îndeplinit condiţiile şi l-am scos de la licitaţie. Vrea să scape de răspundere şi să-şi înjumătăţească tratamentul judiciar, beneficiază de reduceri de pedeapsă şi "dă în gât", dar să dea în gât pe cine trebuie, nu pe cine e nevinovat", a mai spus Teodor Trancă.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Vâlcea a fost aduiat timp de aproximativ două ore la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, după care a plecat acasă, urmând să revină luni, la ora 10.00, aşa cum fusese citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici