Primăria Capitalei vrea tarife noi pentru îngrijirea bătrânilor, decontate către Compania Municipală Medicală

Primăria Capitalei solicită votul CGMB pentru stabilirea tarifelor de decontare pentru îngrijirea bătrânilor. Tarifele pleacă de la 3.700 de lei de beneficiar pe lună şi ajung la 9.100 pentru persoane cazate în centre de îngrijire. Compania Municipală Medicală gestionează acest proiect.

299 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea tarife noi pentru îngrijirea bătrânilor, decontate către Compania Municipală Medicală

Primăria Capitalei vrea tarife noi pentru îngrijirea bătrânilor, decontate către Compania Municipală Medicală

Primăria Capitalei a introdus pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi un proiect care prevede aprobarea „planurilor tarifare de decontare a serviciilor socio-medicale de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice şi a planului tarifar de decontare a serviciilor de asistenţă socială cu cazare şi servicii sociale administrative – pentru toate Centrele de Îngrijire şi Asistenţă pentru persoane dependente, care sunt şi vor fi în operarea Companiei Municipale Medicală Bucureşti”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi.

Potrivit proiectului, pentru stabilirea tarifelor au fost cuantificate nivelurile cheltuielilor totale compuse din: salarii personal necesar, materiale, servicii, închirieri, transport, asigurări, salarii administraţie, materiale consumabile funcţionale, închirieri şi transport administrativ.

„Din analiza documentelor prezentante de către Compania Municipală Medicală SA şi din calculul tuturor cheltuielilor directe şi indirecte au rezultat următoarele tarife pentru îngrijire la domiciliu persoane vârstnice: 6.591 lei / beneficiar / lună pentru grad de dependenţă IA, IB, IC; 4.112 / beneficiar / lună pentru grad de dependenţă IIA, IIB, IIC; 3.722 / beneficiar / lună pentru grad de dependenţă IIIA”, se arată în proiect.

Compania Municipală Medicală Bucureşti a calculat şi valoarea de decontare a serviciilor de asistenţă socială cu cazare, rezultând valoarea de 9.145 lei / beneficiar / lună.

„Respectivele centre de îngrijire şi asistenţă sunt şi vor fi în operarea Companiei Municipale Medicală Bucureşti”, mai arată în proiectul supus, joi, votului în CGMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici