Primăria Sectorului 1 a strâns 30.000 de semnături împotriva reautorizării gropii de gunoi Iridex

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, a anunţat că va depune la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANMP) 30.000 de semnături strânse de la cetăţeni împotriva reautorizării gropii de gunoi Iridex şi a incineratorului Stericycle.

984 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 1 a strâns 30.000 de semnături împotriva reautorizării gropii de gunoi Iridex

Primăria Sectorului 1 a strâns 30.000 de semnături împotriva reautorizării gropii de gunoi Iridex (Imagine: Luiza Puiu/ Mediafax Foto)

Dan Tudorache a declarat, sâmbătă, că urmează să depună la ANPM cele 30.000 de semnături strânse de la cetăţenii sectorului 1, după ce pe site-ul ANPM a fost pusă în dezbatere publică reînnoirea autorizaţiilor pentru groapa de gunoi Iridex şi pentru incineratorul Stericycle, pe site precizându-se că nu ar exista reclamaţii în acest sens.

"Guvernul tehnocrat sfidează 30.000 de cetăţeni ai sectorului 1 şi încearcă, pe furiş, să reautorizeze groapa de gunoi şi incineratorul. Voi depune luni aceste semnături şi să vedem ce măsuri vor lua. Am solicitat expres să monitorizeze online cele două societăţi şi să vedem în timp real dacă respectă normele de mediu. Împreună cu cele 30.000 de semnături, mă opun să autorizeze cele două societăţi, Iridex şi
Stericycle",
a declarat Dan Tudorache.

Primarul sectorului 1 a precizat că nu doreşte închiderea celor două societăţi, ci intrarea lor în legalitate.

"Am solicitat întâlniri cu cei care reprezintă ANPM, au evitat să intre în dialog cu noi, pentru că noi, din luna iunie, ne-am opus la modul în care aceste societăţi respectă condiţiile de mediu. Dacă nu respectă normele de mediu, Garda de Mediu să închidă cele două societăţi. Eu în primul rând doresc să intre în legalitate. Pot să intre în legalitate, dar costurile sunt pe măsură. Ei pun mai presus profitul personal decât să respecte normele de mediu", a mai spus Dan Tudorache.

Edilul a prezentat şi o alternativă ecologică la groapa de gunoi Iridex, precizând că Primăria Sectorului 1 a solicitat un teren de 11 hectare situat în zona gropii de gunoi respective, unde să fie construită o centrală de cogenerare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici