Primăriile din Bucureşti au cheltuit nejustificat peste 11 milioane de euro pe prime, sporuri, haine, ceasuri de aur şi ambarcaţiuni

În 2009, administraţiile publice ale Capitalei au prejudiciat bugetele locale cu 45.795.000 de lei, echivalentul a peste 11 milioane de euro. În principal, banii s-au cheltuit pe prime de Paşte, ceasuri din aur, sporuri de confidenţialitate, indemnizaţii pentru hainele angajaţilor, ambarcaţiuni, dar şi pe plata unor facturi pentru activităţi neprestate.

394 afișări
Imaginea articolului Primăriile din Bucureşti au cheltuit nejustificat peste 11 milioane de euro pe prime, sporuri, haine, ceasuri de aur şi ambarcaţiuni

Primăriile din Bucureşti au cheltuit nejustificat peste 11 milioane de euro pe prime, sporuri, haine, ceasuri de aur şi ambarcaţiuni (Imagine: Ovidiu Micsik)

Constatările aparţin inspectorilor Curţii de Conturi, care susţin că, până acum, au reuşit să recupereze din prejudiciu doar 2,6 milioane de lei, potrivit Gândul.

Potrivit raportului Curţii de Conturi, în anul 2009, Primăria Capitalei a plătit pentru un teren cu 7.094.000 de lei mai mult decât valoarea stabilită în Metodologia de calcul a evaluării terenurilor aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Terenul a fost expropriat pentru executarea obiectivului de investiţii "Pasajul Mărăşeşti".

Inspectorii Curţii de Conturi au mai constatat că Primăria Capitalei a plătit în plus firmei 3 D -B, cea care se ocupă şi cu omorârea ţânţarilor, suma de 510.000 de lei. "Decontarea s-a făcut pentru suprafeţe care nu există în realitate", se arată în raportul Curţii de Conturi. Alţi bani, în valoare de 1.000.000 de lei, au fost cheltuiţi, potrivit raportului, "fără a avea la bază documente care să aprobe această cheltuială din fonduri publice".

În 2009, Primăria sectorului 1 a acordat indemnizaţii de dispozitiv, prime de Paşte, bani pentru haine, sporuri de mobilitate şi confidenţialitate în valoare de 4.445.000 de lei, adică de un milion de euro. Inspectorii Curţii de Conturi susţin că " banii nu au fost prevăzuţi în actele normative care reglementează drepturile salariale ale angajaţilor" şi au fost trecuţi la capitolul prejudicii. Acestora li se mai adăugă 104.000 de lei, reprezentând servicii de curăţenie " care nu au fost prestate, străzile respective aflându-se în diverse faze de reabilitare".

Plăţi, considerate ca fiind nelegale de Curtea de Conturi, s-au făcut la Primăria sectorului 2 pentru indemnizaţii de cumpărat haine pentru angajaţii instituţiei şi cheltuieli de protocol. Astfel, suma de 1.347.000 de lei a fost decontată din buget de la capitolul "bunuri şi servicii".

Pentru cheltuieli de protocol s-au cheltuit 170.000 de lei, iar suma a fost decontată de la capitolul "alte bunuri şi servicii pentru întreţinere şi funcţionare". În timpul controlului, inspectorii Curţii de Conturi au recuperat 249.000 de lei, bani care au fost decontaţi de primărie pentru servicii de măturat mecanizat şi stropit, dar care în realitate nu au fost efectuate.

Citeşte mai multe despre cheltuielile primăriilor din Bucureşti pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici