România dă o treime din venituri pe pensii

România se află pe prima poziţie în rândul noilor state membre în funcţie de cheltuielile cu pensiile în raport cu veniturile. În UE, ocupăm locul al doilea, după Grecia.

33 afișări
Imaginea articolului România dă o treime din venituri pe pensii

România dă o treime din venituri pe pensii (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

O revenire a economiei pe creştere nu înseamnă neapărat că suntem pe drumul cel bun, pentru că rămân nerezolvate o serie de probleme structurale ale economiei, cea mai importantă fiind factura socială mare, adică pensii, salarii şi ajutoare sociale. Reprezentanţii Consiliului Fiscal (CS) - autoritate care va sprijini activitatea Guvernului şi a Parlamentului în privinţa politicilor fiscal-bugetare - consideră că problema sistemului de pensii ar trebui să fie "prioritatea zero" a României pentru reducerea deficitului bugetar.

Ţara noastră alocă sume foarte mari pentru plata pensiilor faţă de ce-şi poate permite, ocupând un loc fruntaş în rândul ţărilor europene din acest punct de vedere. Astfel, România se află pe prima poziţie în rândul noilor state membre în funcţie de cheltuielile cu pensiile în raport cu veniturile, alocând mai bine de o treime (36,8%) din ce încasează, şi pe locul al doilea la nivelul Uniunii Europene, după Grecia, care cheltuie 40,5% din venituri, potrivit datelor Consiliului Fiscal.

Citeşte mai multe despre cheltuielile României cu pensiile pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici