Sfaturile lui Funeriu către olimpici: Faceţi sport, nu fumaţi, trăiţi-vă tinereţea

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, care a participat, duminică, la Gala Olimpicilor Suceveni, le-a transmis elevilor să aibă încredere în ei şi să-şi îndeplinească visele, să-şi trăiască tinereţea, să facă sport şi să nu fumeze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1005 afișări
Imaginea articolului Sfaturile lui Funeriu către olimpici: Faceţi sport, nu fumaţi, trăiţi-vă tinereţea

Sfaturile lui Funeriu către olimpici: Faceţi sport, nu fumaţi, trăiţi-vă tinereţea (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Funeriu a spus că a venit la acest eveniment pentru că este unic în ţară şi că apreciază modul în care a fost organizat, mai ales că pe lângă elevi, profesori îndrumători, au fost invitaţi politicieni de la putere şi opoziţie, oameni de afaceri, oameni de cultură.

El le-a transmis olimpicilor mai multe sfaturi, insistând ca aceştia să facă mai mult sport şi să nu fumeze.

Totodată, ministrul i-a sfătuit pe olimpici să aibă încredere în ei, în opţiunile lor şi să aibă speranţa că visele se pot realiza.

El le-a mai spus că este bine să-şi trăiască tinereţea, care presupune şi multă şcoală, dar şi "multe altele".

În final, Funeriu le-a mulţumit profesorilor prezenţi pentru efortul făcut în ultimul an şcolar.

"Faptul că aţi ales să fiţi lângă elevi a permis ca România să nu intre în haos. Aşa se demonstrează că eşti o elită a naţiunii, prin fapte", a spus Funeriu.

Invitatul special al Galei Olimpicilor Suceveni, actorul Rareş Stoica de la Teatrul Nottara din Bucureşti, le-a vorbit elevilor despre excelenţa scenică şi despre performanţa în educaţie.

În cadrul Galei Olimpicilor Suceveni a avut loc şi un concert de muzică instrumentală susţinut de o orchestră constituită cu prilejul acestui eveniment, formată din membri ai Filarmonicii "Moldova" şi ai Operei Naţionale Române şi dirijată de Bogdan Chiroşcă.

Un număr de 162 de olimpici naţionali şi internaţionali din judeţul Suceava au fost sărbătoriţi, duminică, în cadrul Galei olimpicilor suceveni organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în colaborare cu CJ Suceava.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Petru Carcalete, a declarat în deschiderea galei că acest eveniment reprezintă celebrarea performanţei şcolare.

El a mai anunţat că alţi elevi suceveni, premianţi ai altor concursuri naţionale şi internaţionale, urmează să fie sărbătoriţi în cadrul unei acţiuni similare ce va fi organizată în luna decembrie.

La Gala olimpicilor suceveni au participat şi profesorii îndrumători ai elevilor, directorii unităţilor de învăţământ din care provin, autorităţile locale şi judeţene, parlamentari suceveni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici