Sute de biciclişti au protestat faţă de lipsa pistelor şi îngrădirea aceesului în centrul Timişoarei: "Vreau să mă simt în siguranţă" - GALERIE FOTO

Timişorenii, nemulţumiţi de condiţiile din oraş pentru biciclişti, s-au plimbat pe lângă vehicule, duminică, în centrul oraşului şi au afişat pancarte cu mesaje precum "Vreau să mă simt în siguranţă pe bicicletă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

596 afișări
Imaginea articolului Sute de biciclişti au protestat faţă de lipsa pistelor şi îngrădirea aceesului în centrul Timişoarei: "Vreau să mă simt în siguranţă" -  GALERIE FOTO

Sute de biciclişti au protestat faţă de lipsa pistelor şi îngrădirea aceesului în centrul Timişoarei - GALERIE FOTO

Vezi mai jos GALERIA FOTO 

"Verde pentru Biciclete", cea mai activă campanie din România care încurajează mersul pe două roţi, ce numără peste 17.000 de membri, a marcat opt ani de existenţă prin organizarea pedalării "Numărătoarea de Toamnă", la Timişoara.

Aproximativ 400 de persoane au participat la acţiune, deşi organizatorii se aşteptau la peste 1.000.

Astfel, participanţii de toate vârstele s-au plimbat pe străzile oraşului, iar la final s-au oprit în Piaţa Libertăţii, de unde au lansat baloane colorate spre cer.

După ce organizatorii le-au distribuit pancarte cu diferite mesaje, zeci de persoane au continuat plimbarea, dar de data aceasta pe lângă biciclete, din Piaţa Libertăţii până în Piaţa Operei.

Bicicliştii sunt nemulţumiţi de faptul că Primăria Timişoara nu le asigură condiţiile necesare pentru a se plimba pe două roţi în siguranţă.

De asemenea, bicicliştii nu sunt de acord ca municipalitatea să interzică accesul pe două roţi în zonele pietonale din centrul oraşului. Decizia a fost luată prin Hotărâre de Consiliu Local în toamna anului 2015.

Romina Faur, coordonatorul campaniei "Verde pentru Biciclete", a declarat că bicicliştii nu se simt în siguranţă pe străzile Timişoarei, iar plimbarea pe lângă vehicule prin centrul oraşului reprezintă o "acţiune de conştientizare" a reprezentanţilor municipalităţii.

"Cred că pe mulţi i-a speriat faptul că de dimineaţă au fost două grade, dar trebuie să fim realişti şi să afirmăm că mulţi biciclişti renunţă la acest statut pentru că nu se mai simt în siguranţă pe străzile din Timişoara. Din acest motiv, noi realizăm un sondaj cu privire la condiţia de biciclist, vrem să vedem cât de în siguranţă se simt bicicliştii prin trafic, dacă se simt sprijiniţi de municipalitate. Toate aceste răspunsuri vor ajunge pe masa celor din primărie. Cel mai important este să asiguri infrastructura, care în momentul de faţă nu este cea mai potrivită. Sunt foarte multe probleme care apar, nu avem o reţea continuă de biciclete, pistele realizate sunt strâmte, prezintă foarte multe obstacole. Oamenii nu mai sunt încurajaţi, din acest punct de vedere, să mai meargă pe bicicletă", a declarat Romina Faur, pentru MEDIAFAX.

La pedalarea "Numărătoarea de Toamnă" au participat şi 30 de angajaţi ai Teatrului Maghiar de Stat din Timişoara.

Actorul Balazs Attila, directorul teatrului, a afirmat că ar trebui să existe un compromis între "a merge pe jos şi a merge pe bicicletă" în centrul Timişoarei.

"Suntem vreo 30 de angajaţi ai teatrului la pedalare, asta înseamnă mai mult de o treime din angajaţi. Noi mergem cu bicicleta toată ziua, venim la teatru cu bicicleta şi susţinem acest lucru şi în oraş, pentru că este nevoie de mult mai multe piste şi mai multă atenţie pentru biciclişti", a precizat actorul Balazs Attila.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici