Zeci de locuinţe din Zalău, inundate după o ploaie torenţială

Zeci de locuinţe din Zalău au fost inundate, marţi seară, în mai puţin de 20 de minute, după ce asupra oraşului s-a abătut o poaie torenţială, casele cele mai afectate şi unde apa a atins un metru înălţime aflându-se într-un cartier vechi al oraşului, unde nu există canalizare.

149 afișări
Imaginea articolului Zeci de locuinţe din Zalău, inundate după o ploaie torenţială

Zeci de locuinţe din Zalău, inundate după o ploaie torenţială (Imagine: arhiva Mediafax Foto)

Radu Căpîlnaşiu, primarul Zalăului, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că echipajele de intervenţie se află la faţa locului, încercând să scoată apa şi nămolul din case, iar angajaţii Direcţiei de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Zalău sunt mobilizaţi pentru a desfunda rigolele şi gurile de canal din oraş.

"În urma aversei de ploaie din această seară (marţi seară - n.r.), casele de pe strada Crasnei au fost inundate. Apa a pătruns în locuinţe şi a adus nămol, astfel că echipajele pe care le-am mobilizat la faţa locului acţionează de urgenţă ca să scoată apa şi nămolul din case. Am cerut şi angajaţilor de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public să iasă pe străzi şi să desfunde gurile de canal şi rigolele, ca apa să se poată scurge", a declarat primarul Zalăului.

Potrivit acestuia, deocamdată nu se cunoaşte numărul locuinţelor inundate de ape, dar datele sunt centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj, care va avea miercuri un rezultat concret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici