Afganistan. Fotbalistele din naţionala de tineret şi familiile lor au fugit în Pakistan

  • Naţionala trebuia iniţial să călătorească în Qatar, dar a rămas blocată după ce o bombă a explodat pe aeroportul din Kabul, pe 26 august.
  • Echipa feminină de tineret a Afganistanului a reuşit să ajungă în Pakistan, este vorba despre un total de 115 persoane, sportivi şi rude, care au trecut graniţa.
  • Totul s-a întâmplat după ce guvernul le-a eliberat vize umanitare de urgenţă, pentru a părăsi ţara înainte de instalarea la putere a talibanilor.
2117 afișări
Imaginea articolului Afganistan. Fotbalistele din naţionala de tineret şi familiile lor au fugit în Pakistan

Afganistan. Fotbalistele din naţionala de tineret şi familiile lor au fugit în Pakistan

Echipa naţională feminină reuşise deja să fugă în ultima săptămână din august, după un acord cu guvernul australian. Pe de altă parte, echipa de tineret, neavând documente şi paşapoarte în regulă, nu părăsise încă teritoriul afgan.

De atunci, se ascunseseră pentru a scăpa de talibani. Iniţiativa de a aduce cei 32 de jucători, inclusiv familiile lor în Pakistan, a fost iniţiată de ONG-ul Football for Peace din Marea Britanie, în colaborare cu guvernul şi Federaţia pakistaneză de fotbal din Ashfaq Hussain Shah, care nu este încă recunoscută oficial.

"Salutăm echipa de fotbal feminin din Afganistan, a ajuns la graniţa cu Torkham din Afganistan", a declarat ministrul informaţiei din Pakistan, Fawad Chaudhry, într-un tweet.

Plecarea face parte dintr-un exod mai larg de intelectuali afgani şi personalităţi publice, în special femei, de când talibanii au preluat controlul asupra ţării, în urmă cu o lună.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici