Alcaraz şi Rybakina rămân în cursă pentru "Sunshine Double" la Miami. Tsitsipas a fost eliminat

  • Campionii de la Indian Wells, Carlos Alcaraz şi Elena Rybakina, s-au calificat marţi în turul următor şi rămân în cursă pentru a completa 'Sunshine Double' la Miami Open.
  • Stefanos Tsitsipas, al doilea favorit la masculin, a fost eliminat de Karen Khachanov.
163 afișări
Imaginea articolului Alcaraz şi Rybakina rămân în cursă pentru "Sunshine Double" la Miami. Tsitsipas a fost eliminat

Sursa foto: Facebook/Miami Open

Alcaraz, numărul unu mondial, l-a învins pe Tommy Paul cu 6-4, 6-4 în turul al patrulea, în timp ce Rybakina şi-a trecut în palmares a 12-a victorie consecutivă, învingând-o cu 6-3, 6-0 pe Martina Trevisan şi ajungând în semifinale.

Alcaraz şi-a etalat viteza şi reflexele făcând primul break al meciului pentru un avantaj de 3-2.Paul şi-a făcut cu greu serviciul, salvând alte două mingi de break ale spaniolului, la 4-2. Americanul a avut şansa rebreak-ului, la 5-4, dar Alcaraz a salvat şi şi-a adjudecat apoi setul cu o lovitură de drop perfect mascată pe care Paul nu a putut să o urmărească.

În setul al doilea, Paul a pierdut din nou un break timpuriu şi tot ce i-a mai rămas de făcut a fost să prelungească partida, după ce a salvat o primă minge de meci a spaniolului, pe propriul serviciu.

"Cheia acestui meci a fost că am jucat pentru a ataca", a spus Alcaraz, citat de ATP Tour. "Nu l-am lăsat să îşi facă jocul lui - să atace şi să meargă la fileu - am făcut aceste lucruri mai întâi... Am jucat un meci foarte complet".

Alcaraz se află acum la trei victorii distanţă de a obţine "dubla Sunshine", după victoria de la Indian Wells de săptămâna trecută - un triumf care i-ar permite să îşi păstreze locul întâi mondial în faţa lui Novak Djokovic.

În sferturile de finală, spaniolul va juca împotriva unui alt american, Taylor Fritz, care a trecut fără probleme de danezul Holger Rune cu 6-3, 6-4 în cursul zilei de marţi.

Într-un alt meci al zilei, la Grandstand, italianul Jannik Sinner, al zecelea favorit, a trecut fără probleme de Andrey Rublev, al şaselea favorit, reuşind 24 de lovituri câştigătoare şi câştigând cu 6-2, 6-4.

Khachanov, cap de serie numărul 14, a obţinut prima sa victorie în faţa lui Tsitsipas în şapte întâlniri, învingându-l pe grecul numărul trei mondial cu 7-6(4), 6-4 în turul al patrulea pentru a pune capăt unei serii de 23 de meciuri fără victorie împotriva unui adversar din top 10.

Tsitsipas, care nu a jucat în primul tur şi a beneficiat de un abandon în turul al doilea, l-a învins luni pe Cristian Garin în meciul de debut de la Miami, dar nu a reuşit să îşi impună jocul în faţa lui Khachanov, care a controlat meciul câştigând aproape 90% din punctele sale de prim serviciu.

Khachanov îl va înfrunta în sferturile de finală pe argentinianul Francisco Cerundolo.

"Se spune că a treia oară e cu noroc, dar pentru mine a fost nevoie de şapte ori, aşa că sunt super fericit", a declarat Khachanov, care a pierdut în faţa lui Tsitsipas în semifinalele ediţiei din acest an a Australian Open.

"Nu cel mai important este faptul că l-am învins pe Stefanos, dar cred că, cu felul în care joc, am reuşit să... sunt fericit că pot continua la acest nivel".

Rybakina, campioana de la Wimbledon, a fost într-o formă foarte bună în acest an, după ce a ajuns în finala de la Australian Open. A zecea favorită a început mai relaxată împotriva italiencei Martina Trevisan, a 25-a favorită, în primul set strâns, când a fost nevoită să salveze trei mingi de break. Ulterior a avut loc un schimb de break-uri, însă tot kazaha a fost cea care pe final de set s-a mai impus o dată contra serviciului.

În al doilea set, Rybakina a fost de neoprit, închizând meciul cu un 6-3, 6-0 ce nu necesită comentarii. Ea va întâlni în semifinală pe Jessica Pegula, care a trecut de Anastasia Potapova în trei seturi, cu 4-6, 6-3, 7-6 (2).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici