Ameninţare teroristă falsă înaintea meciului amical Italia-România, desfăşurat la Bologna

Un islamist rămas neidentificat a lansat o ameninţare cu caracter terorist înaintea meciului amical de fotbal Italia-România, dar partida, desfăşurată marţi seară în oraşul italian Bologna, nu a fost anulată, afirmă surse citate de presa italiană.

2101 afișări
Imaginea articolului Ameninţare teroristă falsă înaintea meciului amical Italia-România, desfăşurat la Bologna

Ameninţare teroristă falsă înaintea meciului amical Italia-România, desfăşurat la Bologna (Imagine: Marian Ilie/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit site-urilor BolognaToday.it, CalcioWeb.it şi BlitzQuotidiano.it, cu puţin timp înainte de începerea meciului Italia-România un bărbat a sunat la Poliţia locală şi a spus: "Nu mai jucaţi partida, Allah este mare!".

Autorităţile italiene au precizat că vocea părea a fi a unui străin, care deocamdată nu a fost identificat.

Autorităţile italiene au luat măsuri speciale de securitate la meciul Italia-România, care s-a desfăşurat normal. Niciun dispozitiv suspect nu a fost găsit în Arena Renato Dall’Ara din oraşul Bologna.

Reprezentativa României a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-0), partida amicală disputată în compania selecţionatei Italiei, marţi seară, pe stadionul Dall'Ara din Bologna.

În paralel, amicalul dintre reprezentativele Germaniei şi Olandei, programat tot marţi seară la Hanovra, a fost anulat, stadionul HDI Arena fiind evacuat din cauza unui presupus complot terorist care nu s-a confirmat.

Echipa Germaniei se afla în Franţa pe 13 noiembrie, când au avut loc atacurile teroriste de la Paris. Naţionala germană a disputat un meci amical cu selecţionata franceză pe Stade de France, în timpul jocului fiind două atacuri sinucigaşe în exteriorul arenei, ceea ce a dus la evacuarea preşedintelui Francois Hollande, care era prezent în tribună. La finalul partidei, spectatorii s-au strâns pe teren, fiind evacuaţi treptat. Naţionala Germaniei a petrecut noaptea la stadion, în vestiare.

Cel puţin 129 de persoane au fost ucise şi alte câteva sute au fost rănite, vineri seara, într-o serie de atentate teroriste comise în mai multe zone din Paris, care au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

În noaptea de luni spre marţi, autorităţile belgiene au decis anularea meciului amical dintre Belgia şi Spania, programat tot în această seară, din cauza riscului sporit de atac terorist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici