Bărboianu: Negoiţă să se ducă să spună autorităţilor tot ce ştie, să arate dovezile!

Fundaşul Ştefan Bărboianu, dat afară de la Dinamo pentru că nu şi-ar fi apărat corect şansele în derbiul cu Steaua, a negat acuzaţiile de "blat" formulate la adresa lui de acţionarul Ionuţ Negoiţă, cerându-i acestuia să se adreseze autorităţilor şi să probeze afirmaţiile făcute.

156 afișări
Imaginea articolului Bărboianu: Negoiţă să se ducă să spună autorităţilor tot ce ştie, să arate dovezile!

Bărboianu: Negoiţă să se ducă să spună autorităţilor tot ce ştie, să arate dovezile! (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Sunt acuze foarte grave! Vreau să demonstreze aceste lucruri. Mă simt atât de curat. Am curaj să merg cu capul sus şi pieptul înainte. Niciodată nu am luat parte la meciuri necurate. Mi-am rupt ambele picioare, le-am avut în ghips, pentru a face un nume în fotbalul românesc. Şi primesc nişte acuze false. N-am simţit niciodată ce am simţit acum. Mi se pare că s-a rupt ceva în mine. Am crezut că o să cad din picioare. Nu se poate aşa ceva. Vă jur! Îl rog pe domnul Negoiţă să se ducă să spună autorităţilor tot ce ştie. Să arate dovezile. O să mă întâlnesc cu persoanele apropiate mie şi o să luăm o decizie. Sunt nişte acuze extraordinar de grave", a spus Bărboianu la Dolce Sport.

Fostul fundaş dinamovist a afirmat că nimeni nu îşi dorea mai mult ca el să bată Steaua. "Cum a spus şi dânsul, e vorba şi de sentimente. E vorba de multe lucruri grave. Vă promit, vă jur, se va rezolva. Numele meu şi tot ce am muncit eu până acum au fost făcute praf. Nimeni nu-şi dorea mai mult decât mine să bată Steaua. Pentru mine e un şoc, vă jur că e un şoc. Trebuie să-mi revin. Trebuie să fiu atent ce zic. E bine că sunt înregistrările astea. Lucrurile nu vor rămâne aşa. Niciodată nu am luat parte la un asemenea meci. Niciodată nu voi lua parte la un meci trucat. Vreau să dovedească ce a spus. Din gură toţi putem să acuzăm", a precizat Bărboianu.

Ştefan Bărboianu a anunţat că şi el dorea să-şi rezilieze contractul cu Dinamo la finalul sezonului: "Am fost chemat la Rin să vorbesc cu domnul Negoiţă. Domnul Vali, care se ocupă cu insolvenţă, mi-a spus că i-a transmis domnul Negoiţă să reziliem contractul. Şi eu voiam la sfârşitul campionatului să reziliez. Toate cădeau în capul meu, al lui Lazăr, Matei şi Alexe. Noi dădeam afară antrenorul. Am fost de acord cu rezilierea contractului".

Ştefan Bărboianu a declarat că a avut o relaţie foarte bună cu Ionuţ Negoiţă şi a adăugat că nimeni din club nu i-a reproşat faultul comis în careu, în meciul cu Steaua, prin care rivalii au deschis scorul în derbi. "Am avut o relaţie foarte bună cu domnul Negoiţă. De ce nu am fost o măsea stricată în trecut? De ce spune că sunt trădător, când dânsul avea o părere extraordinară despre mine? Nimeni după meci nu mi-a reproşat faza aia. Toată lumea mi-a zis să ridic capul. Recunosc, e greşeala mea la acel fault. Dar de la greşeală până la faptul că eu am vândut meciul cu Steaua e SF. Ca fotbalist, când joci în asemenea derbiuri te transformi. Mi-am dorit prea mult, am fost prea determinat. Am vrut să fac un meci senzaţional, să opresc toate atacurile. Din prea multă dorinţă am făcut această greşeală. De ce nu se ia jocul lui Bărboianu până la faza aia şi după? Când a fost cornerul lui Bărboianu şi a fost bară? Acest episod îmi va afecta imaginea, numele", a mai spus Bărboianu.

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, l-a acuzat pe fundaşul Ştefan Bărboianu, pe care l-a dat afară de la echipă, că nu şi-a apărat corect şansele în derbiul cu Steaua, pierdut de "alb-roşii" cu scorul de 1-3, omul de afaceri precizând că ştie toate detaliile "trădării".

Negoiţă îl mai acuză pe "trădătorul" Bărboianu că nu se află la primul meci aranjat.

"Până în minutul 60, practic, Steaua nu a avut un şut pe poartă. Erau şanse foarte mari ca meciul să se termine egal sau poate chiar să şi câştigăm. Dar a apărut un moment în care Steaua, intrată în criză de timp, trebuia ajutată. De către cine? De către un băiat care a mai ajutat şi alte dăţi. Vă vine să credeţi că un jucător de 27 de ani şi peste 200 de meciuri în Liga I poate face două faulturi în faţa arbitrului la modul evident? Unii spuneau emoţii, adrenalină... Poveşti! Vorbim despre golănie, despre ticăloşie. Vă aduceţi aminte când Mititelu spunea despre Bărboianu că e un trădător? Bărboianu a fost dat afară. Măsele stricate trebuie date afară. Nu amiabil, a fost dat afară. A avut dreptate Mititelu şi au mai spus-o şi alţii că acest jucător e un trădător. M-a trădat pe mine, unde avea un loc de muncă şi îşi primea banii, şi-a trădat colegii, aveau primă de 3.000 de euro la victorie şi a trădat tot ce înseamnă suflarea dinamovistă. De ce? Pentru ca Steaua să ne umilească din nou. Prin cine? Prin ai noştri", a declarat, miercuri, Negoiţă, într-o conferinţă de presă.

Acţionarul majoritar al FC Dinamo a precizat că va oferi autorităţilor toate detaliile privind modul în care a fost "cumpărat" Bărboianu.

"Am vorbit cu cineva foarte apropiat de el, pentru că sunt mulţi care vorbesc deschis. Şi l-am întrebat cum poate justifica el. I-am spus «bă, băiatule, opreşte-te, lasă golăniile, lasă prostiile, că te bate Dumnezeu». Greşeala a fost şi a mea. Dar de acum încolo fiecare jucător care va veni la Dinamo va fi bine verficat şi din urmă. Bărboianu, dacă mai joacă fotbal, poate vreun fraier ca mine să-l mai ia. Dar ştiindu-se ce poate acest băiat, cred că nu va mai juca fotbal. Toţi ticăloşii ăştia, golani ca el, nu ar trebui să mai fie în fotbal. El nu e la prima abatere. Eu ştiu cine, ştiu locul, ştiu despre cât e vorba, ştiu lucruri pe care le voi spune, dar nu în public. Le voi spune în faţa autorităţilor, că nu las lucrurile aşa. M-am săturat să fiu bătaia de joc a unora, să fiu înjurat de către publicul dinamovist, pentru că nu m-am informat când l-am luat pe acest băiat", a mai spus Negoiţă.

FC Dinamo a reziliat de comun acord contractul cu fundaşul Ştefan Bărboianu, a declarat, marţi, pentru agenţia MEDIAFAX, directorul general al grupării alb-roşii, Dinu Gheorghe.

"Ne-am întâlnit astăzi şi am reziliat contractul cu Bărboianu. Motivul? Aşa au convenit părţile", a afirmat Dinu Gheorghe, numit în funcţia de director general săptămâna trecută.

Ştefan Bărboianu a fost titular în ultimul meci al formaţiei conduse de Flavius Stoican, pierdut cu scorul de 1-3, pe teren propriu, în faţa echipei Steaua, în cadrul etapei a XXX-a a Ligii I. El a provocat în minutul 76 lovitura de la unsprezece metri din care Steaua a deschis scorul prin Nicolae Stanciu.

În vârstă de 27 de ani, Bărboianu a revenit la Dinamo în luna ianuarie a anului 2014, de la Astra Giurgiu. El a mai jucat la formaţia "alb-roşie" în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici