Blaise Matuidi şi-a anunţat retragerea din fotbal

  • Mijlocaşul Blaise Matuidi, câştigător al Cupei Mondiale cu Franţa şi fostul mijlocaş al lui Juventus şi PSG şi-a anunţat retragerea din fotbal după 17 ani de activitate.
  • El a postat un mesaj emoţionant pe Twitter - şi un interviu de 30 de minute care îl însoţeşte - pentru a-şi anunţa decizia.
316 afișări
Imaginea articolului Blaise Matuidi şi-a anunţat retragerea din fotbal

Matuidi şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Serie A şi Ligue 1. El are un total de şapte titluri naţionale la cele două cluburi şi a jucat cinci meciuri pentru naţionala Franţei la Cupa Mondială din 2018, câştigată de „cocoşii galici”. El şi-a petrecut ultimii doi ani de fotbal jucând în MLS pentru Inter Miami, dar nu a mai jucat într-un meci oficial din noiembrie 2021.

Matuidi s-a bucurat de o lungă carieră de jucător în Europa şi în străinătate, având 699 de apariţii la club şi 75 de selecţii internaţionale. Un mijlocaş versatil, francezul a trecut de la roluri mai mult defensive la cele de atacant de-a lungul carierei sale - şi a fost chiar folosit ca mijlocaş de bandă pentru echipa naţională a Franţei.

Matuidi a postat un mesaj emoţionant pe Twitter: "Dragă fotbal, te-am iubit atât de mult. Fotbal, mi-ai dat atât de mult, dar a venit timpul să spun că e suficient. Mi-am împlinit visele din copilărie şi visele pe care le-am avut ca om matur. Cu un nod în gât, dar cu mândrie, întorc astăzi această nouă pagină. Vă mulţumesc!"

Francezul a început deja unele activităţi în afara terenului, cel mai recent lansând un fond de investiţii în martie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici