Cele mai ciudate zece sporturi din lume

Fotbalul, tenisul sau baschetul sunt sporturi populare în toată lumea, practicate şi iubite de sute de milioane de oameni, dar există, peste tot în lume, şi sporturi pe care le practică doar câteva mii de persoane. Iată care ar fi, într-o ordine aleatorie, cele mai ciudate 10 sporturi din lume.

393 afișări
Imaginea articolului Cele mai ciudate zece sporturi din lume

Cele mai ciudate zece sporturi din lume (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

1. Şah-box. O combinaţie interesantă între "sportul minţii" şi violenţa boxului, cu câteva reguli simple: se joacă cel mult 11 reprize, alternativ; se începe cu 4 minute de şah, urmate de două de box, iar meciul se termină cu un şah-mat sau cu un KO.

2. Polo cu elefanţi - se joacă după aceleaşi reguli ca la polo cu cai, cu două mici diferenţe: terenul este mai scurt, iar pe elefant sunt doi jucători, unul fiind ocupat exclusiv cu strunirea elefantului.

3. Curse cu patul - originară din Knaresborough, o localitate din Marea Britanie, cursa se desfăşoară încă din 1965 şi este una foarte populară. Participanţii au voie să se înscrie în cursa de 3 km numai în echipe de câte 6+1, cei şase ocupându-se de împingerea patului în care stă cel de-al şaptelea.

Vezi celelalte 7 sporturi ciudate pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici