Consulul României la Budapesta: Steaua nu a depus nicio plângere la noi

Consulul României la Budapesta, Albert Robu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că nu a primit nicio plângere din partea FC Steaua referitoare la incidentul cu ameninţarea cu bombă, petrecut noaptea trecută.

118 afișări
Imaginea articolului Consulul României la Budapesta: Steaua nu a depus nicio plângere la noi

Consulul României la Budapesta: Steaua nu a depus nicio plângere la noi (Imagine din arhivă; Thomas Dan/Mediafax Foto)

Diplomatul a lăsat să se înţeleagă faptul că oficialii clubului Steaua vor face o plângere la UEFA. "Noi nu am primit o solicitare de acest gen. Dar puteţi să vă adresaţi echipei Steaua pentru a vă informa în legătură cu demersuri la UEFA", a explicat Robu.

Consulul a fost prezent miercuri noaptea la hotelul la care sunt cazaţi jucătorii stelişti. "Azi-noapte m-am deplasat personal acolo, în calitate de consul. Am cerut personal explicaţii de la Poliţia ungară şi mi-au spus că au primit un apel necunoscut care anunţa amplasarea unei bombe în incinta hotelului unde era cazată echipa Steaua. În consecinţă, au realizat un dispozitiv specific de control timp de trei ore", a spus Albert Robu, precizând că a discutat personal cu genistul şef care a intervenit la faţa locului.

Delegaţia echipei Steaua Bucureşti a fost trezită, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 2.00, în urma unei ameninţări telefonice cu bombă la hotelul din Budapesta.

Doi ofiţeri de la serviciul pirotehnic s-au prezentat la hotelul unde este cazată delegaţia Stelei şi au anunţat că mai multe camere trebuiesc evacuate pentru a efectua verificări.

Camerele de la etajul 1 al clădirii, unde erau cazaţi, printre alţii, Sorin Ghionea, Petre Marin, Romeo Surdu, Bănel Nicoliţă şi Janos Szekely, au fost eliberate şi au fost cercetate cu ajutorul câinilor poliţişti.

Peste 50 de agenţi şi-au făcut apariţia la hotel şi au delimitat zona.

După aproximativ trei ore de verificări, jucătorii şi oficialii Stelei au putut reveni în camerele de hotel.

Partida Ujpest FC - Steaua Bucureşti, din manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa, se va disputa astăzi, de la ora 20.45. În prima manşă, Steaua a învins, pe teren porpiru, cu scorul de 2-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici