Cristiano Ronaldo a devenit golgheterul "all-time" al cupelor europene

Atacantul Cristiano Ronaldo a marcat două goluri în meciul pe care echipa sa, Real Madrid, l-a pierdut, marţi, scor 3-4, în faţa formaţiei Schalke 04, şi a stabilit un record de reuşite în istoria cupelor europene, 78, depăşindu-l pe Raul Gonzalez, care a înscris de 77 de ori, informează UEFA.

413 afișări
Imaginea articolului Cristiano Ronaldo a devenit golgheterul "all-time" al cupelor europene

Cristiano Ronaldo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marţi, portughezul a înscris, în minutele 25 şi 45, golurile de 1-1, respectiv 2-2. Cu aceste reuşite, Ronaldo l-a egalat pe argentinianul Lionel Lessi (FC Barcelona) în clasamentul "all-time" al golgheterilor Ligii Campionilor.

Principalii marcatori în cupele europene sunt următorii jucători:

78 de goluri: Cristiano Ronaldo (Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid);

77: Raúl González (Real Madrid, FC Schalke 04);

76: Lionel Messi (FC Barcelona);

70: Filippo Inzaghi (Parma, Juventus, AC Milan);

67: Andrei Şevcenko (Dinamo Kiev, AC Milan, Chelsea).

Principalii marcatori în Liga Campionilor sunt Lionel Messi (75 de goluri), Cristiano Ronaldo (75), Raúl González (71), Ruud van Nistelrooy (56 - PSV Eindhoven/Manchester United/Real Madrid) şi Thierry Henry (50 - AS Monaco FC/Arsenal/FC Barcelona).

Formaţia Real Madrid a fost învinsă, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 4-3 (2-2), de echipa Schalke 04, însă s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, deoarece în tur s-a impus, în deplasare, cu scorul de 2-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici