Dan Bittman: Dorim să schimbăm atitudinea din fotbal, prin Comisia de Etică a FRF

Cântăreţul Dan Bittman a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că îşi doreşte să schimbe atitudinea din fotbal alături de ceilalţi noi membri ai Comisiei de Etică a Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

303 afișări
Imaginea articolului Dan Bittman: Dorim să schimbăm atitudinea din fotbal, prin Comisia de Etică a FRF

Dan Bittman: Dorim să schimbăm atitudinea din fotbal, prin Comisia de Etică a FRF (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Comitetul Executiv al FRF a aprobat în şedinţa de marţi componenţa Comisiei de Etică a Federaţiei Române de Fotbal, ea fiind alcătuită din avocatul Gabriel Zbârcea - preşedinte, academicianul Răzvan Theodorescu, tehnicianul Anghel Iordănescu, artistul Dan Bittman şi ziaristul Răzvan Ioan Boanchiş.

Astfel, Dan Bittman, solistul trupei Holograf, a spus că propunerea de a face parte din comisia FRF a venit din partea preşedintelui federaţiei, Mircea Sandu. Cântăreţul a mai spus că va avea o întâlnire definitivă cu Mircea Sandu, săptămâna viitoare, în care va afla ce presupune "fişa postului".

"Se doreşte o comisie formată din oameni neimplicaţi în fotbal pentru a se evita presupunerile că deciziile au fost părtinitoare", a explicat Bittman.

Cântăreţul a precizat că este "un stelist prin adopţie", deoarece bateristul trupei Holograf, Edi Petroşel, este fan al Stelei. "Respect acest sport foarte mult şi mă cunosc cu oameni din toate echipele aşa că nu pot să spun că ţin doar cu una", a adăugat Dan Bittman.

Pe de altă parte, contactat de MEDIAFAX, academicianul Răzvan Theodorescu a declarat că va afla ce presupune exact rolul său în Comisiei de Etică a FRF după o întâlnire cu Mircea Sandu, care va avea loc săptămâna viitoare. Răzvan Theodorescu nu a făcut alte comentarii.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat la 29 iunie crearea acestei Comisii de Etică în cadrul federaţiei care să judece declaraţiile jignitoare ale oamenilor de fotbal, putând să se ajungă chiar la excluderea din activitatea fotbalistică a celor vinovaţi.

Sandu a făcut anunţul în urma scandalului dintre preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, şi finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, care şi-au adresat injurii dure şi s-au ameninţat reciproc în urma comisionului plătit de LPF unei firme pentru intermedierea vânzării drepturilor TV către compania RCS&RDS.

"Am ajuns într-o situaţie de ne este şi ruşine să mai ieşim pe stradă. Trebuie să constituim şi noi o comisie de etică care să ia măsuri. Niciunul dintre noi nu este exonerat de aplicarea legii. Acum lucrăm la regulamentul intern al federaţiei, îl reaşezăm şi voi cere direcţiei juridice să introducă şi o comisie de etică, care să judece şi să ajungă până la suspendarea preşedintelui federaţiei dacă greşeşte, încalcă statutul şi celelalte regulamente. Am ajuns mult prea jos. Suntem de o mojicie şi o mizerie cruntă. Persona non grata... Nu e nicio problemă... Venim în Adunarea Generală şi arătăm pe un ecran mare şi să-i declare Adunarea Generală persona non grata. După părerea mea, chiar nu mai au ce căuta în fotbal unele persoane dacă se comportă astfel, indiferent câţi bani aduc în activitatea asta", a spus Sandu la 29 iunie într-o emisiune televizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici