Daniel Bălan a anunţat că se retrage din activitate: Cochetam mai de mult cu acest gând

Daniel Bălan (37 de ani), fostul jucător la FC Steaua, component al echipei care a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în 2006, şi-a anunţat retragerea din activitate, conform site-ului Liga 2.ro. În ultimele cinci sezoane, fundaşul a evoluat în Liga 2 pentru echipa oraşului natal, Suceava.

242 afișări
Imaginea articolului Daniel Bălan a anunţat că se retrage din activitate: Cochetam mai de mult cu acest gând

Daniel Bălan a anunţat că se retrage din activitate: Cochetam mai de mult cu acest gând (Imagine: Goerge Filip/ Mediafax Foto)

Bălan era căpitanul echipei sucevene din Liga 2. „În urma unei discuţii pe care am avut-o cu Daniel Bălan, am căzut de acord în vederea rezilierii pe cale amiabilă a contractului. Îi mulţumim lui Daniel pentru ceea ce a făcut pentru fotbalul sucevean şi îi dorim succes în activităţile pe care le va desfăşura după încheierea carierei de fotbalist”, a declarat Andrei Ciutac, preşedintele Consiliului de Administraţie al Forestei.

Daniel Bălan a ajuns la finalul carierei, după ce debutul său în fotbalul mare s-a produs tot în tricoul Forestei, în urmă cu 20 de ani. În România a evoluat pentru formaţii importante, precum FC Steaua, alături de care şi-a trecut în palmares două titluri de campion şi două Supercupe, FC Vaslui, FC Argeş sau FC Botoşani. Timp de şase ani, Bălan a jucat şi în afara ţării, în Cipru şi Rusia, fiind legitimat la Omonia Nicosia, AEK Larnaca, Aris Limassol şi Energiya Khabarovsk.

Pentru scurt timp, în sezonul trecut, Bălan a fost şi antrenor interimar la Rapid CFR Suceava, actuala Foresta. „În cariera fiecărui jucător vine un moment în care trebuie să spună stop. Eu având o vârstă destul de înaintată pentru fotbalul de performanţă, cochetam mai de mult cu gândul retragerii şi cred că acum este momentul potrivit să mă dau la o parte şi să las locul celor mai tineri. Intenţia mea este să rămân în fenomen, ca tehnician. Acum, că am timp liber suficient la dispoziţie, mă voi înscrie la cursurile şcolii de antrenori şi sper să am parte în această meserie de aceleaşi satisfacţii pe care le-am trăit ca jucător”, a precizat Daniel Bălan, care nu a uitat să le ureze succes în continuare foştilor săi colegi de la Foresta, care ocupă locul 9 în clasamentul Ligii 2 şi trec printr-o perioadă cu rezultate slabe.

În ultimele cinci sezoane, Daniel Bălan a evoluat în Liga 2 pentru echipa oraşului Suceava, localitate din care se şi trage. Fie că a fost vorba despre Rapid CFR sau Foresta, aşa cum se numeşte acum clubul, Bălan a jucat 30 de meciuri pe sezon şi a avut şi câteva goluri marcate. În acest campionat, aflat în desfăşurare, experimentatul fundaş a evoluat în 17 meciuri, în 16 dintre ele ca titular.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici