Emma Răducanu a fost aleasă Personalitatea Sportivă a Anului 2021

  • Adolescenta campioană la US Open, Emma Răducanu, a fost votată de către BBC ca Personalitatea Sportivă a Anului 2021.
  • La vârstă de 18 ani, sportiva cu origini româneşti a devenit campioană feminină de Grand Slam.
742 afișări
Imaginea articolului Emma Răducanu a fost aleasă Personalitatea Sportivă a Anului 2021

Emma Răducanu, personalitatea sportivă a anului 2021

Tânăra campioană la US Open, Emma Răducanu, a fost votată de către BBC ca  Personalitatea Sportivă a  Anului 2021.  Emma Răducanu este o jucătoare profesionistă de tenis britanică cu origini în România şi China. În 2021, la 18 ani şi zece luni şi cu o poziţie în clasamentul WTA pe locul 150 în lume, a câştigat primul său titlu de Grand Slam din carieră la US Open în cea de-a cincea apariţie generală în circuitul major. 

Într-un vot public, scafandru Tom Daley s-a clasat pe locul al doilea, iar înotătorul Adam Peaty a fost pe locul trei.

"Este o mare onoare să fiu printre nominalizaţi.  Sunt fericită  pentru tenisul britanic şi că am reuşit să obţinem acest premiu... din nou!  Mulţumesc tuturor fanilor şi alegătorilor, anul acesta a fost nebunesc. Energia din acest an când am jucat la Wimbledon în faţa publicului meu de acasă, asta a fost ceva ce nu am mai simţit până acum. Felicitări tuturor!", a spus Răducanu.

Acum în vârstă de 19 ani şi clasată pe primul loc în Marea Britanie, Răducanu devine prima jucătoare de tenis care a fost desemnată Personalitatea Sportivă a Anului de la Virginia Wade în 1977 - ultima britanică care a câştigat un titlu de Grand Slam.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici