FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League. FCSB - Rapid Viena 3-4 la general

FCSB a arătat, în prima repriză, ca o echipă de Europa. Meciul cu Rapid Viena a demonstrat că formaţia lui Dică este capabilă să joace un fotbal ofensiv, de calitate şi să-şi domine adversarul, dar momentele de graţie au ţinut doar 45 de minute.

387 afișări
Imaginea articolului FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League. FCSB - Rapid Viena 3-4 la general

FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League. FCSB - Rapid Viena 3-4 la general

Tactica ofensivă gândită de Dică s-a dovedit foarte productivă în atacurile echipei din prima parte, când formaţia a demonstrat că poate face faţă competiţiilor europene. Vicecampioana a început sus meciul, în timp ce adversarii au preferat să aştepte şi să surprindă, ca în meciul tur, pe contraatac. Jocul nu le-a mai mers la Bucureşti, unde Dică a aliniat mult mai bine echipa, iar breşele din Austria au fost inexistene de această dată. Presiunea s-a concretizat în prima jumătate a reprizei întâi, când Gnohere a fost găsit ideal în careu de Roman. Ulterior deschiderii scorului, Rapid a ieşit mai mult la joc, iar primele probleme pentru FCSB au apărut în minutul 16, la un şut expediat de Knasmuller, care l-a pus în dificultate pe Vlad. Tânărul portar a comis o eroare de începători în minutul 33, când a prins, în careu un balon venit de la un coechipier, dar lovitura indirectă a fost executată în zid.

În minutul 45, Florin Tănase s-a accidentat şi a fost înocuit cu Raul Rusescu. Ceea ce părea a fi un dezavantaj pentru FCSB s-a dovedit un plus. Noul intrat a centrat decisiv la ultima fază a primei reprize şi Mihai Roman a majorat diferenţa. Partea secundă nu a debutat după aceleaşi coordonate. FCSB nu a mai presat, iar Gnohere a avut singura ocazie a părţii secunde, în minutul 49, când încercarea sa de lob a trecut puţin pe lângă poarta lui Strebinger.

Retragerea vicecampioanei în ultima jumătate de oră s-a dovedit una greşită. La o fază fixă de la mare distanţă, care nu părea un pericol, Vlad a respins greşit execuţia necadrată, balonul a ajuns la Alar, care l-a forţat pe Bălaşa să trimită în proprie poartă. Acesta a fost momentul care a dat şi mai multă încredere oaspeţilor. Au fost aproape să restabilească egalitatea în minutul 64, după o ieşire neinspirată a lui Andrei Vlad, dar şansa a fost de partea bucureştenilor.

Ultima nu a mai adus şanse mari la cele două porţi. Echipele şi-au împărţit dominarea, dar scorul a rămas neschimbat, iar FCSB rămâne în afara grupelor europene, pentru al doilea sezon din ultimul deceniu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici