FOTO, VIDEO VICTORIE pentru Simona Halep: A câştigat turneul de la Madrid pentru al doilea an consecutiv/ Halep: Acest turneu reprezintă un loc special pentru mine, mă simt ca acasă

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul opt în clasamentul WTA, a câştigat, sâmbătă, finala turneului de la Madrid (Spania), dotat cu premii în valoare totală de 5.439.350 de dolari, după victoria, scor 7-5, (5)6-7, 6-2, obţinută împotriva Kristinei Mladenovic (Franţa, 17 WTA).

7170 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO VICTORIE pentru Simona Halep: A câştigat turneul de la Madrid pentru al doilea an consecutiv/ Halep: Acest turneu reprezintă un loc special pentru mine, mă simt ca acasă

VICTORIE pentru Simona Halep: Tenismena a câştigat turneul de la Madrid pentru al doilea an consecutiv

Partida dintre cele două sportive a durat două ore şi 48 de minute. Halep a câştigat primul, scor 7-5, într-o oră şi patru minute, după ce şi-a pierdut de două ori serviciul şi a făcut trei break-uri.

 

 

Setul doi a avut parte de două greşeli pe serviciu, câte una de fiecare parte, şi s-a decis în tiebreak, unde Halep a cedat, scor 5-7, după ce şi-a cedat de trei ori serviciul. În decisiv, Halep a făcut break în game-ul trei (2-1) şi s-a distanţat la 3-1 imediat. Apoi, românca şi-a păstrat avantajul şi a reuşit un nou break (5-2) şi a ajuns în postura de a servi pentru câştigarea setului. În final, Halep a câştigat setul decisiv, scor 6-2, în 40 de minute.

 

Pentru câştigarea turneului, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 1.043.680 de euro şi 1.000 de puncte în clasamentul WTA. Tot Halep a câştigat turneul deţinut de Ţiriac şi anul trecut.

Simona Halep: Acest turneu reprezintă un loc special pentru mine, mă simt ca acasă

Simona Halep (25 ani) a triumfat în finala de la Madrid, după ce s-a impus în trei seturi în faţa franţuzoaicei Kristina Mladenovic, scor 7-5, (5)6-7, 6-2, după două ore şi jumătate de joc. În urma acestei performanţe, românca şi-a apărat titlul de anul trecut.

Halep revine pe poziţia a patra în clasamentul WTA. ”Acest trofeu este destul de greu, dar e prea frumos ca să îl las din mână. Felicitări Kristina, îţi doresc să ajungi în top 10 în acest an, suntem abia la jumătatea sezonului şi ai jucat foarte bine până acum. Acest turneu reprezintă un loc special pentru mine, mă simt ca acasă şi vă mulţumesc vouă pentru asta, pentru că aţi fost aici şi m-aţi susţinut toată săptămâna”.

Simona a ţinut să adreseze câteva cuvinte şi echipei sale şi l-a strigat pe antrenorul său, pe care nu îl găsea cu privirea. ”Darren, unde eşti? Mulţumesc pentru că ai trecut peste ceea ce s-a întâmplat la Miami şi ai fost alături de mine în această săptămână. De asemenea, aş vrea să îi mulţumesc tatălui meu, care este poate prea nervos în timpul meciului, mulţumesc familiei şi tuturor celor care au fost alături de mine de-a lungul acestei săptămâni”.

Pe final de discurs, românca a declarat zâmbind că deja aşteaptă să revină la turneul care i-a adus cele mai mari realizări în carieră.”Abia aştept să mă întorc aici anul viitor”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici