Iuliu Becze: Nu am acceptat să fiu marioneta preşedintelui FRHG

Fostul secretar general al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG), Iuliu Becze, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că a fost demis pentru că nu a acceptat să fie "marioneta" preşedinterului Tanczos Barna.

90 afișări

"Am devenit incomod pentru domnul preşedinte şi, mai mult, nu am acceptat să fiu marioneta domniei sale, motiv pentru care am fost demis. Am făcut ceea ce mi-a dictat propria conştiinţă, bineînţeles în interesul hocheiului românesc şi al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, şi nu al vreunui anume club", a spus Becze.

Iuliu Becze l-a acuzat pe Tanczos Barna că a dezorganizat competiţiile şi că a subordonat federaţia intereselor de moment ale unor cluburi. "Mi-a interzis să mă ocup de loturile naţionale. A dezorganizat competiţiile. Eu spuneam să nu schimbăm calendarul competiţional după cum vor echipele şi să nu facem compromisuri pentru că încălcăm regulamentul federaţiei, dânsul spunea «da» pentru orice solicitare venită din partea anumitor cluburi, iar eu spuneam «nu», astfel eu am devenit «băiatul rău» al federaţiei, iar domnia sa «băiatul bun»" a declarat Becze.

"Ordinea şi analiza trebuia să o înceapă cu cluburile, nu cu angajaţii federaţiei. Federaţia are rolul de a crea cadrul organizatoric. A subordonat federaţia intereselor de moment ale unor cluburi sau antrenori. Conduce discreţionar, nu a dorit să conducă prin Comitetul Executiv - aşa cum prevede statutul -, lua decizii şi le impunea ca ordine, dispoziţii. Acţiunile dânsului au dus la dezorganizarea activităţii comisiilor. Nu se mai luau decizii până nu se discuta cu dânsul, anormal, presiuni şi influenţe negative asupra comisiilor", a precizat Becze.

Fostul secretar general a continuat criticile la adresa preşedintelui Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, susţinând că acesta a negociat delegările la meciurile importante în campionat.

De asemenea, el l-a acuzat pe Tanczos Barna şi de erori manageriale.

Membrii Biroului Federal al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă au decis, joi seară, în urma unei şedinţe de aproximativ şapte ore, demiterea secretarului general Iuliu Becze, cu opt voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere.

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Tanczos Barna, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că Becze a fost demis pentru deficienţe grave în organizarea activităţii interne şi pentru faptul că a generat conflicte atât cu angajaţii din structurile de conducere ale federaţiei, cât şi cu membrii afiliaţi.

Citeşte şi:

Alte două demisii la Federaţia de Hochei

Unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai FRHG a demisionat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici