Medvedev face Rusia mare. Campionul de la US Open şi-a dus echipa în semifinalele ATP Cup

Daniil Medvedev, numărul doi mondial, l-a învins joi pe italianul Matteo Berrettini în proba de simplu, şi apoi a revenit pe teren pentru a câştiga meciul decisiv de dublu, propulsând Rusia, campioana en titre, în semifinalele ATP Cup.

187 afișări
Imaginea articolului Medvedev face Rusia mare. Campionul de la US Open şi-a dus echipa în semifinalele ATP Cup

Denis Shapovalov şi Felix Auger-Aliassime şi-au câştigat meciurile de simplu în sesiunea de seară şi au trimis, la rândul lor, Canada în semifinale, trecând de Germania în Grupa C şi urmând să întâlnească sâmbătă echipa Rusiei.

O echipă a Rusiei cu mari absenţe, care a învins Italia, în meciul pentru titlu de anul trecut, a participat la turneul de 10 milioane de dolari fără Andrey Rublev, locul cinci, şi Aslan Karatsev, numărul 18 mondial, după ce ambii au fost depistaţi pozitiv la COVID-19, în perioada premergătoare competiţiei pe echipe.

În finala Grupei B, Italia a preluat conducerea prin victoria lui Jannik Sinner cu 7-6(6,) 6-3 ,în faţa lui Roman Safiullin, dar Medvedev a rezistat în faţa numărului şapte mondial şi a finalistului de la Wimbledon, Berrettini, pentru a câştiga cu 6-2, 6-7(5), 6-4, şi a restabili egalitatea.

„În primul set am controlat situaţia, dar este dificil, deoarece crezi că lucrurile vor continua să meargă în favoarea ta, dar nu este cazul când te confrunţi cu un jucător din top 10", a declarat Medvedev, campionul de la US Open, la interviul de pe teren.

Toţi cei patru jucători au revenit pentru meciul decisiv de dublu de pe Ken Rosewall Arena, perechea rusă formată din Medvedev şi Safiullin fiind cea care a ieşit triumfătoare, impunându-se în super tiebreak-ul ultimului set cu 5-7, 6-4, 10-5.

La ediţia din acest an a Cupei ATP au participat 16 echipe, iar cele patru câştigătoare ale grupelor au trecut în semifinale.

Daniel Evans şi Jamie Murray s-au mobilizat pentru a-i învinge pe americanii Taylor Fritz şi John Isner, cu 6-7(3,) 7-5, 10-8, în meciul decisiv de dublu, oferind Marii Britanii o victorie cu 2-1 şi şi menţinându-şi speranţele de a câştiga această grupă.

Evans a obţinut a treia victorie consecutivă la simplu la acest turneu, învingându-l pe Isner cu 6-4, 7-6(3). Fritz a dus apoi confruntarea în meciul de dublu decisiv, după ce l-a învins pe britanicul Cameron Norrie cu 7-6(4), 3-6, 6-1.

Marea Britanie avea nevoie ca Germania, condusă de Alexander Zverev, să învingă Canada în ultimul meci din grupă, pentru a obţine ultimul loc în semifinale, dar nu a fost să fie aşa.

După ce Shapovalov l-a învins pe Jan-Lennard Struff cu 7-6(5), 4-6 ,6-3 în meciul de simplu de deschidere, punând Canada în avantaj, Auger-Aliassime, locul 11 ATP, l-a învins surprinzător pe Zverev, numărul trei mondial, cu 6-4, 4-6, 6-3, pentru a închide disputa.

A fost prima victorie din carieră a lui Auger-Aliassime împotriva unui jucător din top cinci şi va fi un impuls pentru încrederea sa, având în vedere că primul Grand Slam al anului începe la 17 ianuarie la Melbourne.

„Mă simt bine că l-am învins pe Zverev", a declarat Auger-Aliassime în interviul de pe teren.

„Am jucat un meci grozav. Este un jucător grozav şi m-a mai învins de câteva ori înainte, aşa că mă bucur că am reuşit să fac treaba astăzi, mai ales pentru echipă."

Astfel, după ultimele 4 confruntări, din grupele B şi C, în semifinalele competiţiei se califică Polonia şi Spania, care se vor înfrunta vineri, în prima semifinală, precum şi Rusia şi Canada, care vor juca sâmbătă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici