Messi, Ribery şi Cristiano Ronaldo, pe lista scurtă pentru titlul de cel mai bun jucător din Europa

UEFA a anunţat, marţi, pe site-ul oficial, că argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), francezul Franck Ribery (Bayern Munchen) şi portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) se află pe lista scurtă pentru alegerea celor mai bun fotbalist din Europa în sezonul 2012/2013.

320 afișări
Imaginea articolului Messi, Ribery şi Cristiano Ronaldo, pe lista scurtă pentru titlul de cel mai bun jucător din Europa

Lionel Messi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei trei fotbalişti au primit cele mai multe puncte per total, în a doua rundă de votare, în care au fost desemnaţi jucătorii de pe locurile 4-10: 4. Robert Lewandowski (Polonia, Borussia Dortmund), 5. Arjen Robben (Olanda, Bayern München), 6. Thomas Müller (Germania, Bayern München), 7. Gareth Bale (Ţara Galilor, Tottenham Hotspur), 8. Bastian Schweinsteiger (Germania, Bayern München), 9. Zlatan Ibrahimovici (Suedia, Paris Saint-Germain), 10. Robin van Persie (Olanda, Manchester United).

Un juriu format din jurnalişti din fiecare ţară a cărei federaţie este afiliată la UEFA va vota cel mai bun fotbalist în data de 29 august, la Monte Carlo, în timpul tragerii la sorţi pentru grupele Ligii Campionilor, urmând să se folosească un sistem electronic.

La feminin, pe lista scurtă se află Nadine Angerer (Germania, 1. FFC Frankfurt), Lena Goessling (Germania, VfL Wolfsburg) şi Lotta Schelin (Suedia, Olympique Lyon). Cea mai bună jucătoare îşi va primi premiul la 5 septembrie, la Nyon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici