Mihai Covaliu a cucerit medalia de bronz la JO-2008 (Galerie Foto)

Sportivul Mihai Covaliu a câştigat, marţi, bronzul în proba de sabie din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, aducând delegaţiei României a doua medalie la competiţia din China, după aurul câştigat de judoka Alina Dumitru.

184 afișări
Imaginea articolului Mihai Covaliu a cucerit medalia de bronz la JO-2008 (Galerie Foto)

Mihai Covaliu a ratat calificarea în finala olimpică la sabie

Covaliu l-a învins în finala mică pe francezul Julien Pillet, cu scorul 15-11.

Sportivul român a ratat calificarea în finala mare, pierzând cu scorul de 13-15, întâlnirea din semifinale cu francezul Nicolas Lopez, după ce a condus aproape tot timpul partidei.

GALERIE FOTO

Covaliu: E cea mai grea medalie pe care am câştigat-o vreodată

"E bine că am luat bronzul. Se putea mai bine, dar asta este. E cea mai grea medalie pe care am câştigat-o vreodată. Mi-am dorit-o enorm. A fost un concurs foarte greu, cu adversari foarte bine pregătiţi. În semifinală, am greşit puţin tactic forţând de la început. Pe final adversarul a fost mai proaspăt. În finala mică mi-am conservat energia pentru ultimele asalturi. Francezul Lopez nu mă bătuse niciodată, dar din păcate a făcut-o tocmai acum, în semifinala olimpică", a declarat Covaliu.

Sabrerul Mihai Covaliu, în vârstă de 30 de ani, este campion olimpic la Sydney, în 2000 şi mai are în palmares un titlu mondial la sabie individual la Leipzig, în 2005, precum şi unul european, pe echipe, la Izmir, în 2006.

De asemenea, Covaliu este medaliat cu argint la CM de la Havana, din 2003 şi mai are în palmares cinci medalii de bronz la CE (2008, 2007, 2005 - pe echipe, 2002, 2001) şi două la CM (2002 şi 2001).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici