Mititelu: Ministerul Tineretului şi Sportului a acordat avizul FRF în 1 iulie, iar azi l-a revocat

Proprietarul clubului FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că Ministerul Tineretului şi Sportului a acordat iniţial avizul pentru modificarea statutului Federaţiei Române de Fotbal la 1 iulie, însă astăzi l-a revocat.

160 afișări
Imaginea articolului Mititelu: Ministerul Tineretului şi Sportului a acordat avizul FRF în 1 iulie, iar azi l-a revocat

Adrian Mititelu (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Ministerul acordase avizul pentru modificarea statutului, dar l-au dat fără să îl analizeze în amănunt. Păi federaţia a depus dosarul cu modifăcările luni (n.r. - 30 iunie) şi marţi MTS-ul a dat avizul. Cum să dai un aviz pentru modificarea unui statut după o zi pe alta? Iar vineri ministrul a dat ordin să se ia la puricat toate documentele din dosarul FRF şi ce au găsit acolo s-au îngrozit. Azi ministerul a revocat avizul, aşa că în momentul ăsta în vigoare este statutul vechi, cel cu articoul 54 (n.r. - referitor la dreptul de promovare al unui club)", a explicat Adrian Mititelu.

El a menţionat că în urma deciziei MTS de luni CS Universitatea Craiova nu poate evolua în ediţia 2014-2015 a Ligii I. "CSU nu are cum să joace în Liga I. Este o ilegalitate care se perpetuează la nesfârşit cu această echipă. Şi chiar dacă FRF primea avizul de la MTS, tot nu putea juca. Asta pentru că modificările statutului intră în vigoare începând după o decizie a instanţei, iar procedurile astea juridice pot dura şi trei-patru luni", a spus patronul FC Universitatea Craiova.

Adrian Mititelu se află de mai mulţi ani în conflict cu FRF ca urmare a dezafilierii clubului FC Universitatea Craiova, dar şi cu autorităţile locale care au decis retragă sprijinul acordat grupării sale şi să înfiinţeze o altă echipă, CS Universitatea Craiova.

O sursă federală a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că MTS a refuzat acordarea avizului necesar pentru modificarea statutului Federaţiei Române de Fotbal, astfel că toate schimbările aprobate de Adunarea Generală Extraordinară din 28 iunie sunt lovite de nulitate.

În schimb, departamentul juridic al FRF susţine că federaţia a primit avizul MTS pentru înregistrarea noului act aprobat în 28 iunie.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, oficialii MTS nu au putut fi contactaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici