Naţionala feminină under 19 a României, calificată la turneul final al CE de handbal din 2015

Naţionala de handbal feminin under 19 a României s-a calificat, sâmbătă, la turneul final al CE din 2015, după ce a obţinut a doua victorie din trei posibile, cu Serbia, scor 25-17 (12-8), în grupa 3 preliminară a competiţiei, ale cărei partide se desfăşoară la Roman.

124 afișări
Imaginea articolului Naţionala feminină under 19 a României, calificată la turneul final al CE de handbal din 2015

Naţionala feminină under 19 a României, calificată la turneul final al CE de handbal din 2015 (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Marcatoarele echipei României au fost Bazaliu 9 goluri, Ilie 6, Dindiligan 3, Ostase 3, Abed-Kader 1, Voina 1, Badea 1, Plocoşer 1. În primul meci al turneului, România a învins Slovacia, vineri, cu scorul de 27-21 (11-8), având maximum de puncte, 4, după două meciuri şi fiind calificată la turneul final al CE din 2015, indiferent de rezultatul din ultimul meci, cu Kosovo (duminică).

Turneul final al Campionatului European din 2015 va avea loc în Spania, între 23 iulie şi 2 august.

Spania, în calitate de naţiune organizatoare, alături de campioana europeană en-titre, Suedia, şi vicecampioana Rusia, sunt deja calificate.

Celelalte 13 locuri vor fi ocupate de primele două clasate din grupele preliminare 1-5, între care se află şi România, şi prima clasată din grupele 6-8.

Echipa României a câştigat anul trecut titlul mondial la categoria under 18.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici