Newcastle trece de Southampton şi se califică în finala Cupei Ligii Angliei

Newcastle United şi-a asigurat locul într-o primă mare finală după 24 de ani, trecând marţi, pe teren propriu, cu 2-1 de Southampton, în manşa secundă a semifinalei Cupei Ligii şi obţinând o victorie cu 3-1 la general.

83 afișări
Imaginea articolului Newcastle trece de Southampton şi se califică în finala Cupei Ligii Angliei

Newcastle câştigase prima manşă cu 1-0 în deplasare săptămâna trecută, cu o reuşită a lui Joelinton în finalul partidei, iar localnicul Sean Longstaff a avut un start ideal în retur, deschizând scorul în minutul 5.

A fost primul gol al mijlocaşului de pe St James' Park în aproape patru ani. El a făcut dubla în minutul 21, fructificând o pasă de la Miguel Almiron, cu un şut din careu, după o frumoasă acţiune colectivă.

Che Adams i-a dat speranţe lui Southampton reducând din diferenţă în minutul 29 cu un şut din afara careului, după ce a profitat de o pasă înapoi neglijentă a lui Willock.

În a doua repriză, colegul său Adam Armstrong a avut o şansă mare de a egala, dar a fost împiedicat de portarul Nick Pope, din poziţie unul la unu.

Mijlocaşul lui Newcastle Bruno Guimaraes a primit un cartonaş roşu direct în minutul 82, după o revizuire VAR, pentru o intrare dură cu crampoanele pe glezna lui Samuel Edozie.

Echipa lui Eddie Howe a supravieţuit jucând ultimele minute ale meciului cu 10 oameni.

Conform regulilor competiţiei, Guimaraes urmează să ispăşească o suspendare de trei meciuri în campionat pentru această eliminare, dar va fi liber să joace din nou în finala Cupei, pe 26 februarie.

Newcastle va juca fie cu Manchester United, fie cu Nottingham Forest în finala de pe Wembley, United având un avantaj de 3-0 înainte de meciul retur de miercuri, pe Old Trafford.

Va fi prima finală pentru Magpies de când au pierdut cu 2-0 în faţa lui United în finala Cupei Angliei în 1999 şi a doua lor apariţie în finala Cupei Ligii, după ce au pierdut în faţa lui Manchester City în 1976.

Ei vor încerca să câştige primul lor trofeu de la Cupa Angliei din 1955.

Calificarea obţinută este cea mai mare performanţă de când Newcastle a fost preluată de un consorţiu susţinut de Arabia Saudită în octombrie 2021, când echipa se afla în zona de retrogradare din Premier League.

Acum sunt pe locul trei în clasament cu şanse reale de a obţine un loc ce duce direct în Liga Campionilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici