Neymar se confruntă cu o potenţială pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru corupţie şi fraudă

Atacantul brazilian Neymar va fi judecat săptămâna viitoare pentru fraudă şi corupţie în legătură cu transferul său la Barcelona de la Santos în 2013, iar reclamantul, firma braziliană de investiţii DIS, a declarat joi că solicită o pedeapsă de cinci ani de închisoare, relatează Reuters.

1374 afișări
Imaginea articolului Neymar se confruntă cu o potenţială pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru corupţie şi fraudă

Alături de Neymar, acuzaţii în procesul intentat de procurorii spanioli, care începe luni la Barcelona, sunt părinţii săi, cele două cluburi, foştii preşedinţi ai Barcelonei Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell, precum şi fostul preşedinte al clubului Santos, Odilio Rodrigues.

Procesul are la bază o plângere depusă de DIS, o companie braziliană care deţinea 40% din drepturile lui Neymar pe vremea când acesta era la Santos. Aceasta susţine că a pierdut partea care i se cuvenea din transfer, deoarece valoarea reală a tranzacţiei a fost subestimată.

Neymar a negat acuzaţiile, dar a pierdut un apel la Înalta Curte din Spania în 2017, ceea ce a deschis calea procesului.

Rosell a negat, de asemenea, anterior, orice abatere. Reprezentanţii săi nu au răspuns la o solicitare de comentarii, din partea Reuters.

Barcelona şi avocaţii care îl reprezintă pe Bartomeu au refuzat să comenteze cazul. Santos nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, iar Rodrigues nu a putut fi contactat imediat.

DIS cere, de asemenea, pedepse cu închisoarea pentru Rosell şi Bartomeu şi o amendă de 149 de milioane de euro.

Procurorii spanioli doresc o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru Neymar şi plata unei amenzi de 10 milioane de euro şi o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru Rosell, plus o amendă de 8,4 milioane de euro pentru clubul spaniol.

DIS a achiziţionat 40% din drepturile lui Neymar când acesta avea 17 ani, în schimbul a 2 milioane de euro. DIS susţine că vânzarea jucătorului către Barcelona a fost cu mult sub valoarea reală de piaţă a acestuia.

Barcelona a declarat la momentul transferului lui Neymar că suma de transfer a fost de 57,1 milioane de euro, din care 40 de milioane au fost plătite familiei lui Neymar.

DIS a primit o cotă de 40 la sută din restul de 17,1 milioane care a fost plătit către Santos.

"Drepturile lui Neymar nu au fost vândute celui mai bun ofertant. Au existat cluburi care au oferit până la 60 de milioane de euro", a declarat joi avocatul DIS, Paulo Nasser, într-o conferinţă de presă la Barcelona.

Tribunalul din Barcelona unde va avea loc procesul a precizat că Neymar va trebui să se prezinte în persoană luni, în prima zi, dar nu este clar dacă i se va cere să rămână pentru întreaga audiere care ar putea dura două săptămâni.

Părinţii săi, Rosell şi Bartomeu, vor depune mărturia vinerea viitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici