Perechea Mergea/Bopanna, eliminată în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon

Perechea româno-indiană formată din Florin Mergea şi Rohan Bopanna, favorită numărul 6, a pierdut, scor 6-2, 3-6, 4-6, 7-6, 6-8, partida jucată împotriva "dublului" format din Henri Kontinen şi John Peers, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, dotat cu premii de 33,530,000 de euro.

121 afișări
Imaginea articolului Perechea Mergea/Bopanna, eliminată în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon

Perechea Mergea/Bopanna, eliminată în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon

Partida a durat două ore şi 58 de minute. Primul set a fost câştigat clar de Mergea şi Bopanna, cei doi sportivi reuşind un break în game-ul de debut al setului. Cei doi au continuat începutul bun şi au dus scorul la 5-1, după ce au reuşit, din nou, să câştige contra serviciului. În final, după un game câştigat de perechea finlandezo-australiană, Mergea şi Bopanna s-au impus cu scorul de 6-2.

Următoarele două seturi le-au revenit perechii Kontinen/Peers, aceştia reuşind să depăşească şocul primului act. Favoriţii numărul 10 ai turneului s-au impus, scor 6-3, în setul doi, după ce au reuşit să câştige contra serviciului o singură dată, în game-ul patru al setului. De la scorul de 3-1 pentru Kontinen şi Peers, cele două perechi n-au mai făcut niciun pas greşit, actul încheindu-se cu avantajul "dublului" finlandezo-australian.

Setul trei s-a desfăşurat sub aceleaşi coordonate, Kontinen şi Peers reuşind un singur break, în game-ul şapte, la scorul de 3-3. Perechea favorită numărul 10 s-a impus, în finalul setului, scor 6-4. Apoi, Florin Mergea şi Rohan Bopanna au dat semnalul revirimentului.

Perechea româno-indiană a reuşit să câştige setul patru, la tiebreak, după o desfăşurare a evenimentelor foarte echilibrată. Pe durata setului, niciuna dintre perechi nu a făcut vreun pas greşit. În tiebreak, favoriţii numărul 6 s-au impus, scor 8-6, iar partida a intrat în decisiv.

Decisivul s-a dovedit a fi la fel de echilibrat, cele două perechi reuşind să-şi câştige de fiecare dată propriul serviciu. În final, după un nou tiebreak, perechea Kontinen/Peers s-a impus, scor 8-6, şi a reuşit calificare în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Pentru calificarea în optimile de finală, perechea Mergea/Bopana va primi un cec în valoare de 29.063 euro şi 180 de puncte ATP.

În turul următor, perechea finlandezo-australiană va întâlnit "dublul" format din Robert Lindstedt şi Sam Groth.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici