Procesul Pistorius: Un expert în balistică spune că Steenkamp nu era în poziţie defensivă când a fost împuşcată

Un expert în balistică, citat de apărare în procesul campionului paralimpic Oscar Pistorius, a declarat, vineri, că ordinea în care gloanţele au lovit-o pe Reeva Steenkamp nu a fost cea indicată de acuzare şi că victima nu era poziţie defensivă.

155 afișări
Imaginea articolului Procesul Pistorius: Un expert în balistică spune că Steenkamp nu era în poziţie defensivă când a fost împuşcată

Oscar Pistorius si Reeva Steenkamp (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wollie Wolmarans a precizat că Steenkamp era pe punctul de a ieşi din toaletă în momentul în care Pistorius a tras patru gloanţe prin uşă şi a subliniat că femeia nu a încercat să îşi protejeze capul.

Parchetul este de părere că Pistorius a împuşcat-o deliberat pe iubita sa, care s-a refugiat în toaletă după o dispută. Sportivul afirmă însă că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp din greşeală, crezând că este un hoţ.

Wolmarans a declarat în faţa instanţei, vineri, că Steenkamp se afla lângă uşa toaletei, uşor aplecată în faţă, în momentul în care a fost lovită de primul glonţ în şold. Celelalte gloanţe au lovit-o în braţ şi în mână, iar ultimul în cap, când Steenkamp cădea pe spate.

Un expert al poliţiei afirmase anterior că un glonţ a ricoşat din perete, rănind-o pe Reeva Steenkamp la spate, şi că ultimul glonţ a lovit-o pe femeie în mână şi în cap, modelul având atunci o poziţie defensivă, cu mâinile în faţa capului.

Wollie Wolmarans a estimat că gloanţele au lovit-o pe Steenkamp, însă el a precizat că nu este posibil ca un glonţ să fi lovit şi mâna şi capul femeii, deoarece într-un astfel de caz s-ar fi descoperit ţesut cerebral pe mână. "Nu cred că ţesutul ar fi ajuns pe perete. Ar fi fost în palmă", a menţionat expertul.

Mărturia lui Wolmarans întăreşte ipoteza apărării, conform căreia Reeva Steenkamp s-a dus liniştită la toaletă noaptea şi a fost împuşcată de iubitul ei în momentul în care se pregătea să iasă din toaletă. Oscar Pistorius, care a auzit zgomot, ar fi tras crezând că iubita sa doarme şi că este vorba de un intrus.

Oscar Pistorius, 27 de ani, riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat că a ucis-o cu premeditare pe Reeva Steenkamp, un fotomodel de 29 de ani, cu care avea o relaţie de trei luni, când a împuşcat-o, la 14 februarie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici