Quintana neagă că a folosit o substanţă interzisă după descalificarea din Turul Franţei

Nairo Quintana a negat că ar fi folosit tramadol, o substanţă interzisă, după ce columbianul a fost descalificat miercuri de către organismul de conducere al ciclismului (UCI), care i-a retras locul şase în Turul Franţei din acest an.

238 afișări
Imaginea articolului Quintana neagă că a folosit o substanţă interzisă după descalificarea din Turul Franţei

Analgezicul este interzis de regulamentul medical al UCI şi este interzis doar în competiţii. Utilizarea sa nu se califică drept o încălcare a reglementărilor antidoping.

„Am aflat cu surprindere de anunţul UCI privind o infracţiune pentru utilizarea tramadolului. Nu am cunoştinţă în totalitate de utilizarea acestei substanţe şi neg că am folosit-o în cariera mea", a declarat Quintana într-un comunicat pe Twitter.

"Împreună cu echipa mea de avocaţi, vom apela la toate procesele pentru apărarea mea".

Ciclistul columbian, component al echipei Arkéa-Samsic, a fost sancţionat de Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) pentru o încălcare a normelor antidoping în timpul competiţiei.

Quintana a fost depistat pozitiv la tramadol, substanţă interzisă, la analizarea a două probe de sânge prelevate la 8 şi 13 iulie în timpul Turului Franţei 2022 şi a fost descalificat din competiţie, unde a reuşit să termine pe locul şase în clasamentul general.

În total, 120 de probe de sânge uscat au fost recoltate în cadrul programului tramadol în timpul Turului Franţei 2022.

UCI a interzis utilizarea tramadolului în competiţii în toate disciplinele şi categoriile începând cu 1 martie 2019 "pentru a proteja sănătatea şi siguranţa cicliştilor, având în vedere efectele secundare ale acestei substanţe".

Quintana, în vârstă de 32 de ani, are la dispoziţie 10 zile pentru a face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva deciziei luate de organismul mondial de conducere.

Întrucât este prima abatere a columbianului, acesta are în continuare dreptul de a participa la competiţii.

„Încălcarea interdicţiei de a folosi tramadol în timpul competiţiei este o infracţiune conform regulamentului medical al UCI", se arată într-un comunicat al UCI.

"Ele nu constituie încălcări ale regulilor antidoping. Deoarece este o primă infracţiune, Nairo Alexander Quintana Rojas nu este declarat neeligibil şi, prin urmare, poate participa la competiţii."

În urmă cu două zile, Arkéa-Samsic a prelungit contractul lui Quintana până în 2025, dar acesta a fost lăsat în afara echipei pentru Vuelta a Espana, care începe vineri.

Quintana a câştigat clasamentul general al Vueltei în 2016 şi are în palmares şi un titlu în Giro d'Italia din 2014.

Danezul Jonas Vingegaard din Danemarca a câştigat Turul Franţei 2022 învingându-l pe campionul din 2021, slovenul Tadej Pogacar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici