Răzvan Lucescu: Viitorul nu e grozav, la fel cum nici momentul de faţă nu este foarte bun

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că eşecul din meciul cu Serbia nu va fi uitat, precizând că pentru echipa naţională viitorul nu este grozav, la fel cum nici prezentul nu este foarte bun.ă

14 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: Viitorul nu e grozav, la fel cum nici momentul de faţă nu este foarte bun

Răzvan Lucescu: Viitorul nu e grozav, la fel cum nici momentul de faţă nu este foarte bun (Imagine: Mediafax Foto/Laurentiu Mich)

"Ne pare rău, suferinţa este a noastră, umilinţa este a noastră, noi rămânem cu această pată, cu toate că rămânem prin proporţia rezultatului, însă ca meci nu a însemnat o miză atât de mare şi din această cauză nu am găsit o conjunctură, o motivaţie. Am înţeles exact şi trebuie să înţelegeţi acelaşi lucru că realitatea fotbalului românesc este asta: nu sunt foarte multe valori, indiferent cine ar fi fost aici nu ar fi adus o mare schimbare peste cei care au fost", a spus selecționerul echipei naționale.

"Vor fi în campania viitoare meciuri cu adversari mai puţin valoroşi şi acele meciuri trebuie câştigate şi vor fi meciuri cu adversari valoroşi pe care trebuie să le abordăm cu spirit de sacrificiu. Au fost două partide asemănătoare, cu Franţa la Paris şi cel de la Belgrad, cu adversar puternic, ambele echipe foarte motivate, cu public puternic, şi totuşi în unul am murit pe teren şi în altul am intrat mult prea relaxaţi, ceea ce a dus la acest eşec pe care nu va fi uşor să-l uităm. Sigur nu-l vom uita niciodată. Viitorul nu e grozav, la fel cum nici momentul de faţă nu este foarte bun. E o realitate ce trebuie înţeleasă şi din care trebuie să ne construim următoarele obiective", a afirmat Lucescu.

Întrebat dacă o să mai conteze pe atacantul Adrian Mutu la echipa naţională, Lucescu a răspuns: "Ştiţi că nu discut în general despre jucători individual, sunt antrenor la echipa naţională, nu la echipă de club. Nu pot să spun «Dau afară un jucător». Pot să îl convoc data viitoare sau pot să nu îl convoc. Am anumite principii şi ţin la ele. Respect jucătorii. Am obligaţia să dau încredere jucătorilor şi aştept o foarte mare responsabilitate şi să arate respect pentru echipă, pentru muncă, pentru cel care le arată respect. Dacă există o persoană care să nu respecte aceste principii e clar că trebuie să iau o decizie. Este bine să trecem de ce a fost sâmbătă iar apoi dacă putem să tragem nişte concluzii".

El a precizat că se consideră principalul responsabil pentru rezultatul de sâmbătă.

"Nu vă aşteptaţi să fac anumite afirmaţii pentru că nu le voi face indiferent de ce cred şi ce simt. Şi nu vreau să mă refer doar la un jucător, dacă este să ne întoarcem la meciul de sâmbătă responsabilitatea este a mea în primul rând şi apoi a celor care au fost în teren şi care au fost în lot. E important ca acest nucleu să se formeze pentru viitoarele campanii. Au fost patru jocuri fără Mutu, în deplasare, al cincilea a fost cu Mutu. Era important ca el să apară în echipa naţională, ceea ce s-a şi întâmplat la Belgrad".

Răzvan Lucescu a calificat înfrângerea din meciul cu Serbia drept "un rezultat ruşinos".

"Sunt şi alte dezamăgiri, a fost şi ratarea calificării cu Rapid, din Cupa UEFA. Acum este doar acest rezultat ruşinos din care avem şi am destule de învăţat şi destule concluzii de tras. Am întâlnit un adversar care era gata să moară pentru că la sfârşitul acestui joc era o calificare. Noi trebuia să fim la fel, ţinând cont că valoarea adversarului era superioară".

Lucescu a menţionat că în opinia sa nu faptul că Adrian Mutu şi Adrian Cristea ar fi pierdut o noapte prin localuri a constituit motivul pentru care echipa României a fost învinsă, sâmbătă.

"Nu ăsta este motivul pentru care noi am pierdut în Serbia, asta dacă s-a întâmplat s-a întâmplat marţi. E foarte important să ştii să fii responsabil. Importantă este atitudinea, ceea ce se întâmplă în teren. Ceea ce a fost atunci se poate lua în discuţie că nu există responsabilitate, că se strică atmosfera, dar ăsta e un subiect care ar trebui tratat aparte. Dacă ne referim la meci sunt alte aspecte", a adăugat el.

Echipa naţională a României a efectuat, luni seara, un antrenament la Piatra Neamţ.

La şedinţa de pregătire au asistat aproximativ 100 de spectatori, unii dintre ei fiind ironici la adresa "tricolorilor". Un spectator l-a întrebat pe selecţionerul Răzvan Lucescu dacă nu îl cunună şi pe el, pentru a putea, astfel, să joace şi el în echipa naţională (aluzie la convocările finilor lui Răzvan Lucescu), iar altul a întrebat cum a putut rata Cristian Chivu prezenţa la meciul de la Piatra Neamţ, unde avea ocazia să îşi viziteze socrii.

România a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 5-0 (1-0), de naţionala Serbiei, în penultima etapă a grupei a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010, echipa pregătită de Radomir Antici obţinând calificarea la competiţia din Africa de Sud.

România a suferit astfel cea mai severă înfrângere din ultimii 26 de ani. La partida de sâmbătă, Adrian Mutu a primit un cartonaş galben şi a devenit indisponibil pentru meciul de miercuri, cu Insulele Feroe, fiind suspendat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici