România întâlneşte două echipe din top 10 în grupele Campionatului European de futsal

Echipa naţională de futsal a României, calificată pentru a patra oară la un turneu final al Campionatului European, face parte la Euro 2018 din Grupa C, alături de doi adversari din top 10, informează site-ul frf.ro.

564 afișări
Imaginea articolului România întâlneşte două echipe din top 10 în grupele Campionatului European de futsal

România întâlneşte două echipe din top 10 în grupele Campionatului European de futsal

La tragerea la sorţi, România a fost repartizată în Grupa C, acolo unde va întâlni Portugalia şi Ucraina, două dintre forţele futsalului mondial, conform ierarhiei FIFA. Astfel, prezentă pentru a patra oară la un Campionat European, România va avea astfel o misiune foarte grea, dar nu imposibilă, în grupa sa.

Adversar tradiţional al naţionalei României în ultimii ani, Portugalia ocupă în acest moment locul 7, într-un clasament în care lider e Brazilia, multipla campioană mondială.

În ciuda faptului că nu a cucerit niciun trofeu major, naţionala Portugaliei reprezintă o pagină importantă din istoria futsalului. "Seleccao das Quinas" are printre cele mai spectaculoase prestaţii dintre toate naţionalele lumii. Dintr-un grup din care fac parte vedete precum Bebe, Joao Matos, Bruno Coelho, Tiago Brito sau Fabio Cecílio, deasupra tuturor se află deja legendarul Ricardo Filipe da Silva Braga, pe scurt Ricardinho, jucătorul formaţiei spaniole Inter Movistar. În vârstă de 32 de ani, împliniţi pe 3 septembrie, Ricardinho e considerat unul dintre cei mai valoroşi jucători din toate timpurile. El a debutat în naţionala Portugaliei în urmă cu un deceniu şi jumătate şi a strâns până în prezent 150 de meciuri, în care a înscris 125 de goluri, multe dintre ele de generic. "Bucuria mea e să marchez şi să bucur privitorii", a spus mereu Ricardinho.

Golul său din meciul contra Serbiei, de la EURO 2016 e considerat cel mai frumos gol din istoria futsalului. Deşi înfrângerea Portugaliei în faţa Serbiei, 1-3, a însemnat cea mai mare surpriză din istoria competiţiei, toată lumea îşi va reaminti doar de golul lui Ricardinho, care face încă deliciul genericelor TV.

Ca de fiecare dată, Portugalia se numără printre favoritele la titlul european. Şi, tot ca de obicei, specialiştii o văd capabilă de cucerirea titlului european.
Ucraina, o singură absenţă de la Euro

Al doilea adversar al României în Grupa C, Ucraina ocupă locul 8 în clasamentul FIFA şi a lipsit o singură dată de la Campionatul European de futsal, la ediţia din 1999. A revenit apoi cu o mare dorinţă de a răzbuna absenţa şi a disputat următoarele două finale de Campionat European! A pierdut de fiecare dată, dar finalele jucate de Ucraina (1-2 cu Spania după prelungiri în 2001 şi 0-1 cu Italia în 2003) au rămas printre cele mai disputate.

La ultimele patru ediţii ale Campionatului European, Ucraina a părăsit faza grupelor, dar s-a oprit în sferturi. Naţionala Ucrainei s-a calificat la EURO 2018 din postura de câştigătoare Grupei a 3-a. Gazdă a grupei, Ucraina a trecut pe rând de Belgia, 1-0, Muntenegru, 4-2, şi Croaţia, 2-1, fără să impresioneze. Din echipa pregătită de Oleksandr Kosenko, un amestec de experienţă şi dorinţă de afirmare a tinerilor, se remarcă portarul Ievgen Ivaniak (35 de ani), Mikola Gritsina (28 de ani), Serhiy Zhurba (29 de ani), Mikola Bilotserkivets (31 de ani) şi Volodimir Razuvanov (25 de ani).

Ucraina şi România s-au mai duelat la un Campionat European, în 2014, când tricolorii au pierdut cu 1-0 în faza grupelor, dar au mers mai departe, în sferturile competiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici