Sabrerul Rareş Dumitrescu va fi premiat cu cel mult 56.000 de lei

Sabrerul Rareş Dumitrescu, care a obţinut o medalie de aur şi una de argint la Campionatele Mondiale de scrimă din Antalya, va fi premiat de MTS cu cel puţin 35.000 de lei, iar această sumă ar putea ajunge până la 56.000 de lei, dacă prima pentru titlul mondial va fi dublată.

26 afișări
Imaginea articolului Sabrerul Rareş Dumitrescu va fi premiat cu cel mult 56.000 de lei

Sabrerul Rareş Dumitrescu va fi premiat cu cel mult 56.000 de lei (Imaginea: Mediafax Foto/AFP)

Conform Hotărârii de Guvern 1447/2007, un sportiv care obţine medalia de aur într-o probă olimpică la Campionatele Mondiale va încasa o primă de 21.000 de lei.

De asemenea, ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, va putea aproba dublarea acestei sume.

Astfel, fiecare sportiv din echipa masculină de spadă a României, formată din Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hănceanu şi Florin Zalomir, va încasa suma de 21.000 de lei, pentru titlul mondial obţinut, joi, în Antalya. Această sumă va putea fi dublată prin aprobarea ministrului Tineretului şi Sportului.

Pentru medalia de argint, câştigată în proba individuală de sabie, Rareş Dumitrescu va fi premiat cu suma de 14.000 de lei, în vreme ce Florin Zalomir, clasat pe poziţia a şasea, va primi 3.500 de lei.

Doina Melinte: Sumele pe care le vor primi sportivii sunt destul de mici

"Conform HG 1447/2007, sumele pe care le vor primi sportivii sunt destul de mici. Pentru prima poziţie se dau 21.000 de lei, pentru locul al doilea, 14.000, pentru al treilea, 11.200, pentru al patrulea, 7.000, pentru al cincilea, 4.900, iar pentru al şaselea, 3.500. Dar aceste sume se pot dubla. Nu pot să spun acum dacă premiile celor de la scrimă vor fi dublate, însă, dacă ar fi după mine ei nu ar merita doar atât, ci mult mai mult", a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat al MTS, Doina Melinte

Secretarul de stat a precizat că Federaţia Română de Scrimă este performera federaţiilor din România: "Pot spune că federaţia de scrimă este, în acest moment, cea mai performantă dintre toate federaţiile. M-am bucurat foarte mult, pentru că băieţii au avut o luptă pe viaţă şi pe moarte şi într-adevăr munca lor a fost încununată de acest succes".

Fetele vor încasa 7.000 de lei

Sportivele Andreea Andrei, Cristina Ghiţă, Cristina Stahl şi Maria Udrea, au obţinut poziţia a patra la proba feminină de floretă pe echipe, urmând ca fiecare româncă să încaseze suma de 7.000 de lei.

Sportivele Ana Maria Brânză, Simona Alexandru, Iuliana Măceşeanu şi Anca Măroiu, au obţinut poziţia a şasea la proba feminină de spadă, însă această probă nu s-a disputat la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. Astfel, proba feminină de spadă pe echipe ar putea intra la categoria probe neolimpice din cadrul disciplinelor olimpice, iar în acest caz suma pe care o va primi fiecare sportivă, 3.500 de lei, va fi redusă la jumătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici