Un nou DECES la Raliul Dakar: Un motociclist belgian şi-a pierdut viaţa în timpul cursei

Un motociclist belgian, Eric Palante, a murit, joi, în etapa a cincea a Raliului Dakar, desfăşurată între Chilecito şi Tucuman (Argentina), au anunţat, vineri, organizatorii, citaţi de AFP.

109 afișări
Imaginea articolului Un nou DECES la Raliul Dakar: Un motociclist belgian şi-a pierdut viaţa în timpul cursei

Un nou DECES la Raliul Dakar: Un motociclist belgian şi-a pierdut viaţa în timpul cursei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Palante (Honda), în vârstă de 50 de ani, participa pentru a 11-a oară la Raliul Dakar. Originar din Liège, el a abandonat de şase ori.

"În această dimineaţă, la ora 08.30, când echipajul camionului de salvare mergea către motociclistul 122 pentru a-l recupera, la km 143 al specialei din etapa a cincea, dintre Chilecito şi San Miguel de Tucuman, s-a descoperit trupul neînsufleţit al lui Eric Palante, pilotul belgian al motocicletei cu numărul 122", se arată în comunicatul ASO.

"Circumstanţele şi cauzele decesului vor fi analizate de judecătoarea Analia Castro de Massucco din Belen, provincia Catamarca. Nicio o alertă nu a ajuns la organizatori. Eric a fost realimentat în cursul după amiezii de joi. Familia pilotului a fost anunţată în cursul dimineţii de vineri", subliniază comunicatul.

Palante este al 23-lea concurent care moare în 36 de ediţii ale Raliului Dakar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici