Păsările devin tot mai mici, din cauza încălzirii globale

Păsările din zona ecuatorială devin tot mai mici, din cauza fenomenului de încălzire globală, potrivit unor studii realizate de cercetătorii australieni şi britanici, informează express.co.uk.

428 afișări
Imaginea articolului Păsările devin tot mai mici, din cauza încălzirii globale

Piţigoi albastru (Imagine: Mediafax Foto)

Oamenii de ştiinţă au aflat că anumite specii de păsări din Australia au pierdut, în medie, 4% din greutate comparativ cu exemplarele aceloraşi specii care au trăit în secolul trecut.

Numeroase specii de păsări din zona ecuatorului tind să devină tot mai mici, iar altele din zonele reci au câştigat în dimensiuni, deoarece păsările mai mari pot să îşi conserve căldura într-un mod mai eficient.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Australian National University a relevat faptul că arealul în care trăiesc aceste specii de păsări devenite mai mici decât rudele lor din secolul trecut s-a extins cu 7% spre Polul Sud.

În Marea Britanie, autorii unui studiu, coordonat în 2006 de profesorul Yoram Yom-Tov, au descoperit că exemplarele din speciile brumăriţă de pădure, piţigoi mare, piţigoi albastru şi mugurar cântăresc, în medie, mai puţin decât rudele lor care au trăit în urmă cu un secol. În luna iulie, cercetătorii britanici au anunţat că şi oile de pe insula scoţiană St. Kilda au devenit, în medie, cu 5% mai mici decât rudele lor care trăiau în urmă cu 24 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici