- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (25.02.2011, 17:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ulei de măsline, de porumb sau de palmier? Care este mai bun pentru gătit?
Ştiai că uleiul de măsline extravirgin nu este recomandat pentru gătit? Sau că uleiul de porumb este excelent pentru prăjit?
4836 afișări
Ulei de măsline, de porumb sau de palmier? Care este mai bun pentru gătit? (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
Violeta de la Violeta's Vintage Kitchen a spus care sunt cele mai sănătoase şi gustoase uleiuri. "La asezonat folosesc uleiuri extravirgine, presate la rece, aromate, iar la prăjit de cele mai multe ori folosesc ulei de porumb, pentru că este bun şi sănătos şi se arde foarte greu", spune Violeta.
După ce Violeta le-a învăţat pe Amalia Enache şi Magda Pălimariu nişte reteţe delicioase şi sănătoase, a venit rândul Danei Rogoz. Actriţa din "Moştenirea" a Început cu o lecţie despre ulei. A aflat de la Violeta care sunt cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit.
Violeta nu recomandă uleiul de palmier la prăjit. "Trecerea aceasta a uleiului de palmier de la solid la lichid şi invers este destul de periculoasă când este vorba de grăsime. Uleiul de palmier este bun la prăjituri, funcţionează ca un unt. Decât să foloseşti unt mai bine foloseşti ulei de palmier, pentru că are mai puţine calorii", spune Violeta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prințul Harry se va întoarce în Marea Britanie luna viitoare. Care este motivul vizitei ducelui de Sussex
-
Delegaţie Hamas, aşteptată luni la Cairo pentru discuţii privind încetarea focului în Gaza
-
Biden a discutat duminică cu Netanyahu
-
Prinţul Paul al României prins în Malta. Proceduri de extrădare în curs
Pentru gătit Violeta recomandă următoarele uleiuri: de floarea soarelui, de măsline, de sâmburi de struguri, de orez, de nuci, arahide, din seminţe de in.
"La asezonat folosesc uleiuri extravirgine, presate la rece, aromate, iar la prăjit de cele mai multe ori folosesc ulei de porumb, pentru că este bun şi sănătos şi se arde foarte greu. Nu schimbă culoarea, nu miroase, nu fumegă. Dacă uleiul începe să îţi fumege în ţigaie, e semn rău! Uleiul de floarea soarelui fumegă foarte tare, uleiul de palmier, untul. Când trag carnea sau legumele în unt, de obicei combin untul cu puţin ulei ca să nu se ardă", spune Violeta.
Citeşte mai multe despre cele mai bune uleiuri pentru gătit pe www.perfecte.ro.
Citește pe alephnews.ro: Are Europa nevoie de arme nucleare? Macron e gata „să deschidă o dezbatere” privind apărarea solului european
Citește pe www.zf.ro: Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic nu va mai fi la fel pe piaţa muncii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic nu va mai fi la fel pe piaţa muncii
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe