Un gigant farmaceutic a răspândit coronavirusul în mai multe state americane şi în alte 3 ţări. Cum a fost posibil

  • New York Times scrie astăzi despre "Compania de prim rang din domeniul farmaceutic care a devenit un "super spreader" al coronavirusului"
  • Potrivit sursei citate, angajaţii Biogen, companie cu sediul în Massachusetts, SUA, au răspândit involuntar virusul
  • Compania a propus recent un medicament care ar putea revoluţiona lupta împotriva maladiei Alzheimer
13254 afișări
Imaginea articolului Un gigant farmaceutic a răspândit coronavirusul în mai multe state americane şi în alte 3 ţări. Cum a fost posibil

Un gigant farmaceutic a răspândit coronavirusul în mai multe state americane şi în alte 3 ţări. Cum a fost posibil

Compania farmaceutică Biogen, gigant al pieţei farma cu o cifră de afaceri de 12.27 milioane dolari şi pionier al cercetării în tratarea maladiei Alzheimer, a răspândit involuntar coronavirusul în mai multe state americane, scrie astăzi New York Times.
 
Sursa citata notează într-un articol semnat de Farah Stockman şi Kim Barker despre faptul că angajaţi ai companiei au răspândit fără să ştie virusul, fiind asimptomatici.
 
"Angajaţi ai Biogen, majoritatea cu o stare de sănătate bună, fără simptome, au călătorit cu avioane de linie, au mers acasă la familiile lor şi au răspândit virusul în cel puţin şase state, în Districtul Columbia şi în trei ţări, făcând imposibilă urmărirea originii infecţiei", scrie New York Times, care notează că răspândirea printre angajaţi ar fi putut lua amploare la începutul lunii martie, în cadrul unui eveniment major în care CEO-ul Michel Vounatsos a apărut pentru a vorbi despre efectele pozitive arătate de noul medicament împotriva Alzheimerului dezvoltat de Biogen.
 
"Vorbim despre cei mai deştepţi oameni din domeniul sănătăţii şi al farmaciei. Şi cu toate acestea ei nu au băgat de seamă cel mai mare lucru care le putea dărâma lumea", a declarat John Carroll, editor al Endpoints News, potrivit New York Times.
 
NYT scrie că 99 de angajaţi ori contacte ale acestora au primit diagnostic pozitiv la coronavirus din partea doctorilor, ei fiind localizaţi în mai multe state americane, între care Massachusetts, Indiana ori Carolina de Nord.
 
De asemenea, jurnalistii New York Times notează că decizia board-ului Biogen de a continua să organizeze întâlniri majore cu şefi şi angajaţi proveniţi din state europene în care virusul făcea deja ravagii a fost criticată de mai multă vreme, dar respectivii critici nu au fost băgaţi în seamă. Mai mult, aducând ca argument dreptul la viaţa privată, Biogen nu a confirmat îmbolnăvirea unor oameni din conducerea executivă.
 
New York Times a obţinut şi o declaraţie a CEO-ului Vounatsos.
 
"Pentru o companie a cărei misiuni este să salveze vieţi, a fost foarte greu să ne vedem colegii şi comunitatea afectată direct de această boală. Nu am fi pus pe nimeni în pericol cu bună ştiinţă", a spus el.
 
Biogen este considerată a fi o companie-pionier în domeniul biotehnologiei, specializată în tratarea sclerozei şi recunoscută pentru cercetările făcute asupra maladiei Alzheimer.
 
Biogen a donat 10 milioane de dolari pentru achiziţionarea de teste şi echipament medical pentru spitalele americane şi a anunţat că a început discuţiile cu Vir Technology pentru găsirea unui tratament anti-coronavirus.
 
Peste 7.000 de angajaţi are compania farmaceutică în toată lumea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici